krzys26 Napisano 7 Marzec 2013 Autor Napisano 7 Marzec 2013 witam znalazłem taką blachę jak na zdjęciu czy ktoś morze opisać co to morze być i od czego pochodzi
krzys26 Napisano 7 Marzec 2013 Autor Napisano 7 Marzec 2013 mam trzymać blachę a ma jakąś wartość pieniężna i ile warta
lukasz998 Napisano 7 Marzec 2013 Napisano 7 Marzec 2013 wartości to raczej nie ma i na tym forum nie wyceniamy ale u mnie miałaby honorowe miejsce na półce
soldierprzemo Napisano 7 Marzec 2013 Napisano 7 Marzec 2013 ile to niewiem . ale może jakiś fan sportowy zastalu zielona góra kupi sobie taki kultowy symbol, wal na alleg, lub szukaj fanów
HałaBała Napisano 7 Marzec 2013 Napisano 7 Marzec 2013 dodam, że napis made in" nie oznacza od razu, że to cos w miarę nowego :) kiedyś trafiłem porcelanę niemiecką przedwojenną z napisami na dnie made in germany" :)
krzys26 Napisano 7 Marzec 2013 Autor Napisano 7 Marzec 2013 w sumie można wystawić na allegro blacha jest stara bo 1977r
krzys26 Napisano 7 Marzec 2013 Autor Napisano 7 Marzec 2013 blacha jest polska i jak pisałem jest 1977 roku bo ma wybitą datę
krzys26 Napisano 7 Marzec 2013 Autor Napisano 7 Marzec 2013 witam znalazłem taką blachę jak na zdjęciu czy ktoś morze opisać co to morze być i od czego pochodzi
lukasz998 Napisano 7 Marzec 2013 Napisano 7 Marzec 2013 Witam. prawdopodobnie to jest z pociągu a dokładniej wagonu http://zastal.pl/ - tu link do strony tej firmy
janiszelk Napisano 7 Marzec 2013 Napisano 7 Marzec 2013 Emblemat firmy, a ze firma ta produkowała pojazdy szynowe, zapewne jest to z jakiegos wagonu lub lokomotywy.Pod tym szyldem produkowano w Zielonej Górze tabor szynowy przez dobre kilkadziesiąt lat. Tradycje firmy sięgają XIX w. i niemieckiej Fabryki Budowy Mostów i Konstrukcji Stalowych Beuchelt & Co. Po wojnie produkcję kontynuował już Zastal. Z branży odszedł w 2002 r., gdy jego spółka córka - Zastal Wagony ogłosiła upadłość. Od chyba roku znowu cos tam skrobia.
janiszelk Napisano 7 Marzec 2013 Napisano 7 Marzec 2013 Trudno dokladnie powiedziec gdzie to było bo oprócz taboru firma wykonywała tez konstrukcje stalowe, miedzy innymi dla gornictwa, wiec równie dobrze mogło to byc zamocowane na jakims elemencie konstrukcji stalowej.
Pytanie
krzys26
witam znalazłem taką blachę jak na zdjęciu czy ktoś morze opisać co to morze być i od czego pochodzi
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.