Skocz do zawartości

Garrett ace250 czy whites coinmaster ?

Tomas17

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!
Jestem nowym na forum i nigdy nie miałem odkrywacza.Od jakiegoś czasu zacząłem się interesować tą tematyką i noszę się z zamiarem kupna jakiegoś sprzętu.Trochę poczytałem na forach o tych wykrywaczach i dla początkującego są ok.,zaznaczę że nastawiam się głównie na monety ale i drobną militarką też nie pogardzę.Proszę doświadczonych kolegów o pomoc w wyborze.
Napisano
W tym przeedziale cenowym to jeszcze teknetics alfa lub fisher f2. Lekkie bardzo czule na drobne rzeczy, szybko można nimi przemiatac (na dwa ruchy ace alfa/fisher machniesz ok 3 razy), zasiegi podobe, alfa wielki czytelny wyświetlacz, regulacja głośności, brak pinpointa ale przy mozliwosci szybkiego przemiatania jest praktycznie niedostrzeglany, fisher cyfrowa identyfikacja znaleziska, i gl znaleziska, 4 tony identyfikacji, pinpoint z pomiarem wielkosci przedmiitu chwilowym trybem statycznym, whites ma mozliwosc przełączenia na tryb dynamiczny ciagly, sa to bardzo proste w obsłudze wykrywacze , minusy czasem sie wzbudzają na wilgotnych terenach i pod liniami elektrycznymi, zasilanie alfa 1x9v fisher i whites2x9v i nie jest to tragedia bo obecnie są produkowane ogniwa np Varta 8.4v 200mAh , i ładowarka pro esorowa 6288 która ładuje akku na full i dzięki temu można używać wykrywacz cały dzien. Ace zasilany jesf 4 ogniwami.AA.
Cena zakupu podobna, używane pomiędzy 550-700, najsłabszy z odsprzedażą whites pozostałe trzy szybko znajdują nabywców.
Napisano
Tak jak to ktoś napisał, jeżeli chodzi zwykłego Whitesa, to nie warto... Jeżeli już whites coinmaster PRO to już inna bajka.

Jak coś to skup się na Ace 250 albo fisher f2/alphę, z naciskiem na F2 :) Z tych 4 sprzętów to chyba Coinmaster jest na 4 miejscu pod względem sprzedaży :)

W/W zdania są tylko moimi osobistymi odczuciami, nie zmuszam do brania ich pod uwagę :)
Napisano
od siebie jako posiadacz ace mogę jeszcze dodać że,gdy np obok monetki leży jakiś większy śmieć to ma on problem z odrzucaniem żelaza(nie widzi koloru),no i delikatna cewka(bez osłony ani rusz),ale ogólnie niezły sprzęt prócz kilku małych wad,ale sam gdybym miał teraz wybierać to wybór padł by na f2,solidny sprzęt.whitesa nie polecam jest jednotonowy.w podobnej cenie można kupić alphę 2000,podobno strasznie się wzbudza na standardowej cewce,zasięgi podobne.
taka moja sugestia kolega xen ma rację:)
pozdrawiam
Napisano
Ja miałem/mam 8 i 11"

Ze wzbudzaniem to jest tak, że są na nie sposoby, i prostymi krokami można się wzbudzania wyzbyć - no wiadomo, że nie na 100% ale nie jest ona juz tak upierdliwa i spokojnie można śmigać" na czułości 4/5 :)

Każdy ma wady, nawet te za X $ :)
Ale jednak coinmastera zwykłego bym nie polecił :)

Pozdro wszystkim :)
Napisano
Whites w tej serii wykrywaczy dał ciała z cewkami,lubią się rozszczelnić,bardzo dużo jest tego typu przypadków,sam to przechodziłem.
Napisano
Koledzy, pax, quiet. kupil i.dobrze niech mu na.zdrowie idzie i w las;), na trybie statycznym moze wiecej znaleźć niź na pozoatalych wykrywaczach, inna sprawa ze bedzie mu dzwonil na wszystko tak samo.
Na allegro i tablicy zaczynają sie dziać cuda jesli chodzi o ceny używanych wykrywaczy, więc 600 teraz to tak srednio na jeża a ze w grudniu ktos sie oglaszal ponizej 500 to nie oznacza ze byl wolny od wad. Lepiej ze whitesa niz mdeka.
Napisano
fuks zgadzam się :) ja na początku roku 2 letnia mocno używaną wersje pro z rozszczelnioną cewka pusciłem za 600 z ucałowaniem w ręke. pochodzi troche . uciuła trochę grosza kupi coś lepszego :) nie ma co tutaj wiele dyskutować :)

pozdrawiam M

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie