kotek1945 Napisano 3 Marzec 2013 Autor Napisano 3 Marzec 2013 Witam , dziś wyskoczył mi taki sygnet ,czyżby to był orginał? metal z czego jest wykonany ,(nie mam pojęcia brąz ,miedź ).Napis 1916 Verdun i grawer KR
belmont Napisano 3 Marzec 2013 Napisano 3 Marzec 2013 Witam.Pierwszowojenna pamiątka z Verdun.Sztuka okopowa.Pierwotnie był chyba posrebrzany.
jarzabek Napisano 3 Marzec 2013 Napisano 3 Marzec 2013 belmont Sztuka okopowa.Pierwotnie był chyba posrebrzany."to ja jeszcze poproszę o info, jak żołnierz w okopie sobie wydrapał i posrebrzył ten sygnet. bardzo pomoże to poszerzyć wiedze odnosnie sztuki okopowej :)
kotek1945 Napisano 3 Marzec 2013 Autor Napisano 3 Marzec 2013 Fotki nie są najlepszej jakości ,ale rzeczywiście inicjały są wygrawerowane bardzo staranie.
DamianosSs1 Napisano 3 Marzec 2013 Napisano 3 Marzec 2013 jarzabek przecież mógł go wygrawerować i posrebrzyć gdzieś u jakiegoś złotnika... a potem zgubić w okopie...
torba5 Napisano 3 Marzec 2013 Napisano 3 Marzec 2013 no mógł ale wtedy to nie byłaby sztuka okopowa ......
Pytanie
kotek1945
Witam , dziś wyskoczył mi taki sygnet ,czyżby to był orginał? metal z czego jest wykonany ,(nie mam pojęcia brąz ,miedź ).
Napis 1916 Verdun i grawer KR
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.