Spalice Napisano 2 Marzec 2013 Autor Napisano 2 Marzec 2013 Witam.Dziś wyskoczyło mi coś takiego i zastanawiam się do kogo to należało.W miejscu,gdzie ją znalazłem byli niemcy,sowieci i polacy.
R51 Napisano 2 Marzec 2013 Napisano 2 Marzec 2013 Po kształcie- bo rozmiarów nie znam. Nie jest to łopatka piechoty potocznie nazywana saperką" żadnej ze znanych mi armii (w każdym razie nie niemiecka, radziecka, czy polska). Narzędzie to nie jest na pewno polską łopatą saperską z 1939 roku- bo te były nitowane.
ktos451 Napisano 2 Marzec 2013 Napisano 2 Marzec 2013 To chyba będzie raczej łopata niż saperka, może z wyposażenia jakiegoś pojazdu?
Liwiusz66 Napisano 2 Marzec 2013 Napisano 2 Marzec 2013 Witam Jak łopata to sztychówka, jednak trochę niepokoi zaokrąglenie na początku sztychu.Może lepsze zdjęcie by się przydało.Pozdrawiam Liwiusz
Spalice Napisano 2 Marzec 2013 Autor Napisano 2 Marzec 2013 Niestety nie będzie lepszego zdjęcia,przedmiot został w lesie.
Pytanie
Spalice
Witam.Dziś wyskoczyło mi coś takiego i zastanawiam się do kogo to należało.W miejscu,gdzie ją znalazłem byli niemcy,sowieci i polacy.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.