Flinkston Napisano 2 Marzec 2013 Autor Napisano 2 Marzec 2013 Witam,Wiem ze Wilhelm był królem Prus itp itd. Pytanie moje czy wie może ktoś z jakiej okazji były wydawane medaliki - medale?
tyfus Napisano 2 Marzec 2013 Napisano 2 Marzec 2013 z okazji 90 urodzin Kaisera :)http://www.google.pl/search?hl=pl&q=zum+90.+geburtstag%2B1887&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&biw=1351&bih=633&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=czcyUbewB5DHtAahqIGoDw
Czlowieksniegu Napisano 2 Marzec 2013 Napisano 2 Marzec 2013 Pamiątkowa klipa z okazji 90 urodzin Cesarza...Na 80 i 100 też są mimo, że tych drugich nie dożył :-(
Flinkston Napisano 2 Marzec 2013 Autor Napisano 2 Marzec 2013 Witam,Panowie wszystko jeśli chodzi o osobę, śmierć (7 marzec - 15 dni przed 91 urodzinami)itp wiem, wyczytałem. Niestety nie znalazłem identycznego w Google. Są różne ale takiego nie znalazłem, chciałbym dowiedzieć się czy było to dostępne dla ludności cywilnej czy dla mniejszego grona osób, kto to wydawał i z jakiej okazji?
Flinkston Napisano 4 Marzec 2013 Autor Napisano 4 Marzec 2013 Witam,jeśli jest to klipa" to proszę admina o przeniesienie tematu do działu NUMIZMATYKA". Może tam ktoś powie coś więcej.
tyfus Napisano 4 Marzec 2013 Napisano 4 Marzec 2013 uważam, że użyte słowo klipa" odnosiło się do kształtu, a nie do określenia numizmatu.W dalszym ciągu jest to medal upamiętniający a nie moneta o kształcie kwadratowym.Widzisz na przedmiocie nominał ? emitenta ? i inne cechy typowe dla numizmatów ?ja nie widzę, więc wątek pozostanie w dziale Medale, guziki, pieczęcie i inne".
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.