Luftwaffe25 Napisano 26 Luty 2013 Autor Napisano 26 Luty 2013 Witam!Czy jest to pistolet z XVIII wieku? Właściciel tak twierdzi i chce sprzedac go za 500zł.Czy ktoś potrafiłby powiedzieć coś o tym pistolecie?Pozdrawiam!
Argonauta Napisano 26 Luty 2013 Napisano 26 Luty 2013 Fotka beznadziejna, ale wyglada na francuski wz 1777 tzw skrzynkowy" co do ceny to sie nie wypowiadam, trudno ocenic stan z fotki
torba5 Napisano 26 Luty 2013 Napisano 26 Luty 2013 nie jest wart 5 setek ,te pistolety są w cenie ale tutaj odtworzenie to majątek
Luftwaffe25 Napisano 26 Luty 2013 Autor Napisano 26 Luty 2013 Widzę,ze jesteś fachowcem w tym temacie.Czy tych pistoletów uzywano podczas napoleonskich wojen? I czy wartko kupić za 3oo gdybym kiedyś miał taką okazję?
torba5 Napisano 26 Luty 2013 Napisano 26 Luty 2013 nie nie jestem znawcą ,ale ten pistolet jest bardzo charakterystyczny ,używano ich podczas tych wojen jak i długo potem ,w naszym powstaniu również
Luftwaffe25 Napisano 26 Luty 2013 Autor Napisano 26 Luty 2013 A jak myślicie ile mogłbym dac za tego szrota?Zawsze to jakaś epokowa pamiątka.
torba5 Napisano 26 Luty 2013 Napisano 26 Luty 2013 panewka jak w dobrym stanie to 100 pln poszukiwany element ,reszta ze 150 pln ,tak jak pisałem rekonstrukcja tej sztuki to nie łatwe i nie tanie zadanie ,jest dużo kopii tego pistoletu ale nie wiem czy poszczególne części są dostępne jako detale
Argonauta Napisano 26 Luty 2013 Napisano 26 Luty 2013 Jak najmniej ;-) jesli chcesz to zachowac w takim stanie jako destrukt - pseudowykopek ;-)))) to ja bym brał oczywiście zbijajac racjonalnie cene, jesli do odbudowy - brak kupy czesci i trzeba naprawde sporo samozaparcia zeby cos z tym zrobic, poza tym nie widac stanu lufy , a to przy przy rozpatrywaniu kwestii odbudowy jest istotne.
remington Napisano 26 Luty 2013 Napisano 26 Luty 2013 Panewka jest raczej jednolitym odlewem z mosiężnym korpusem. Kabłąk też mosięny, przykręany. Ten pistolet nie jest zbyt popularny.W tym stanie rekonstrukcja mija się raczej z celem.Min. rok temu sam taki mosiężny korpus został sprzedany na alledrogo za ok.400zł, było wielu licytujących.
torba5 Napisano 26 Luty 2013 Napisano 26 Luty 2013 tak z panewką to fakt źle to przedstawiłem,musiały by być naprawdę dobre foty żeby ten korpus należycie ocenić
Pytanie
Luftwaffe25
Witam!Czy jest to pistolet z XVIII wieku? Właściciel tak twierdzi i chce sprzedac go za 500zł.Czy ktoś potrafiłby powiedzieć coś o tym pistolecie?Pozdrawiam!
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.