jasiek75 Napisano 25 Luty 2013 Autor Napisano 25 Luty 2013 Mam takie pewnie śmieszne pytanie ale mnie frapujące bo jestem nowy w tym temacie. Skąd pochodzi plan Riese ogólnie istniejący w necie, co oznaczają linie między poszczególnymi obiektami ( sztolnie ? ), i co oznaczają zaokrąglenia na liniach ( komory ?) i dlaczego jest przedstawiony w poziomie przecież chyba powinien być w pionie. I jak ten plan ma się do rzeczywistości istniejących obiektów.
antykor-art Napisano 25 Luty 2013 Napisano 25 Luty 2013 Wykres nie jest wyskalowany. Przedstawienie, w pionie, też nie daje prawidłowego rozmieszczenia obiektów, być może odległości są podane poprawnie, trzeba sprawdzić, zakola na liniach wynikają obróbki, z programu graficznego (automatycznie dla czytelności linii). Komu się chciało dawać tak elegancki opis, moim zdaniem, celowe wprowadzanie w błąd? Tak czy inaczej, masz szansę się wykazać w grafice, może coś z tego wyniknie?
wędrowiec Napisano 6 Marzec 2013 Napisano 6 Marzec 2013 Jeżeli te linie miałyby oznaczać jakieś sztolnie lub inne podziemne wyrobiska,to te zakola oznaczałyby,że chodniki się nie krzyżują lecz przebiegają jeden nad drugim.Tak ogóle to trochę bez sensu jest ten plan.
Grzebiuszka Napisano 7 Marzec 2013 Napisano 7 Marzec 2013 Jeżeli dobrze pamiętam, to pierwszy raz ten plan pojawił się na trasie turystycznej w Rzeczce i miał obrazować bliskość sztolni oraz pokazać, ze wszystkie obiekty Riese mogły być ze sobą połączone ze względu na małe odległości. I tyle, niczego więcej bym się w tym planie nie doszukiwał.
saimonrec Napisano 13 Maj 2013 Napisano 13 Maj 2013 ten plan to porażka, stworzony żeby pokazać związek wszystkich kompleksów ze soba tak zwane łączenie się ich. Gdyby dodać pieszyce, wielką sowe jako komples publicznie to jeszcze to by tam wciśneli. To tylko głupia reklama ;) nie bazuj nad tym jak jedynie na kierunkach tych kompleksów - to sie zgadza.
Firmanty Napisano 2 Kwiecień 2016 Napisano 2 Kwiecień 2016 To węzeł łączności riese.http://katalogi.pl/213373-projekt-rdiger.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.