Witam Kolegów ! Przepraszam za ponowne zawracanie Kolegom....głów :- ) w temacie orłów. Naprawdę nie mogę tego nigdzie znależć. Słowo ! W jaki sposób były mocowane orły ( te najbardziej znane, z napisem Mit Gott fur Koenig und Vaterland i literami FR, produkowane w setkach tysięcy sztuk przecież ) do wspomnianych pickelhaub ? Jakies śruby, wąsy " metalowe, klej ? Miałem niedawno takiego orła w rękach - stan przyzwoity, z blachy mosiężnej ( ? ) - tłoczony,bez ubytków, lekko pogięty. I na rewersie żadnych śladów po jakimś elemencie mocującym. W sieci są czasami fotki rewersów owych orłów i też niczego podobnego na nich nie widać. Może któryś z Kolegów jest posiadaczem takiego pruskiego ptaszyska i zachowały sie tam jakieś elementy montażowe...
Pytanie
czarekg1
Przepraszam za ponowne zawracanie Kolegom....głów :- ) w temacie orłów. Naprawdę nie mogę tego nigdzie znależć. Słowo !
W jaki sposób były mocowane orły ( te najbardziej znane, z napisem Mit Gott fur Koenig und Vaterland i literami FR, produkowane w setkach tysięcy sztuk przecież ) do wspomnianych pickelhaub ? Jakies śruby, wąsy " metalowe, klej ? Miałem niedawno takiego orła w rękach - stan przyzwoity, z blachy mosiężnej ( ? ) - tłoczony,bez ubytków, lekko pogięty. I na rewersie żadnych śladów po jakimś elemencie mocującym. W sieci są czasami fotki rewersów owych orłów i też niczego podobnego na nich nie widać.
Może któryś z Kolegów jest posiadaczem takiego pruskiego ptaszyska i zachowały sie tam jakieś elementy montażowe...
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.