gero Napisano 21 Luty 2013 Autor Napisano 21 Luty 2013 Witam,jakis czas temu wyskoczylo cos takiego i jedyne moje skojarzenie to tluczek do mozdierza.Znalezione w miejscu gdzie wychodzi glownie militarka,moze ktos spotkal sie z czyms takim?Bede wdzieczny za wszelkie sugestie.
gero Napisano 21 Luty 2013 Autor Napisano 21 Luty 2013 Przedmiot wykonany z mosiadzu,wyjatkowo ciezki jak na swoj rozmiar.Dlugosc 15cm.
Hansdekawka Napisano 21 Luty 2013 Napisano 21 Luty 2013 Przymiar jubilerski nie jest stopniowany,jest stożkowy i ocechowany na kolejne rozmiary.
zazor Napisano 22 Luty 2013 Napisano 22 Luty 2013 ARQ poszedł dobrym tropemZwłoki średnicówki, przykład:http://brasner.pl/sklep/pl/p/Roztlaczarka-srednicowka-przyrzad-poszerzajacy-ekspander-reczny/251
Slajmi130 Napisano 22 Luty 2013 Napisano 22 Luty 2013 Może i coś z roztłaczarki, ale z miękkiego materiału? Toż to z mosiądzu lub z miedzi, to co to ma roztłoczyć?
zazor Napisano 22 Luty 2013 Napisano 22 Luty 2013 trochę wyobraźni slajmi130..napisałem: średnicówka, nie: roztaczarkai: przykład, nie: wzórprzyrząd warsztatowy, do zgrubnej (nie: precyzyjnej, wyprzedzając uwagi) selekcji jakichś pierścieni.
kopijnik2 Napisano 22 Luty 2013 Napisano 22 Luty 2013 jeżeli - roztłaczarka - to tylko do otworów w blasze miękkiejobrączki tym nie da rady poszerzyć
zazor Napisano 22 Luty 2013 Napisano 22 Luty 2013 A dlaczego mosiądz?Ano dlatego, że jest miękki i ogranicza ryzyko zakleszczenia się pierścienia gdyby dostało sie jakieś zanieczyszczenie.Używa się a mokro" (olej, oliwa, inne smarowidło)
Pytanie
gero
Witam,jakis czas temu wyskoczylo cos takiego i jedyne moje skojarzenie to tluczek do mozdierza.Znalezione w miejscu gdzie wychodzi glownie militarka,moze ktos spotkal sie z czyms takim?
Bede wdzieczny za wszelkie sugestie.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.