SirRaf Napisano 20 Luty 2013 Autor Napisano 20 Luty 2013 Witam co koledzy by polecili po tej piszczałce? szukam czegoś w miarę uniwersalnego do 2000 zł zastanawiałem się nar Argo v3, ale może jakieś inne pomysły od kolegów ??
sebo_sek Napisano 20 Luty 2013 Napisano 20 Luty 2013 Ja po F4 poszedłem w Cibole a teraz mam Sovę. Jeżeli nie musi być nowy to teraz na allegro jest Sovereign Elite, warty zastanowienia.
sytamprg Napisano 21 Luty 2013 Napisano 21 Luty 2013 Wydaje mi się że jest głębszy od F5 do tego ma 3 tryby pracy.Jedyny mankament jak na moje to częściej się wzbudza ale jest to do opanowania czysty sygnał zawsze poznam i wiem że mam jeszcze zapas mocy.
SirRaf Napisano 22 Luty 2013 Autor Napisano 22 Luty 2013 może ktoś coś podpowie na post wyżej ?? czy róznice bedą w zasięgach i pracy ??
krystiano Napisano 22 Luty 2013 Napisano 22 Luty 2013 Ja na twoim miejscu dokupił bym drugi wykrywacz typowo na militarkę bo z tymi uniwersalnymi wykrywkami to różnie bywa.
nunek72 Napisano 22 Luty 2013 Napisano 22 Luty 2013 F4 a Omega 11DD : różnice będą w ergonomi , zasilaniu, szybkości ,lepszej dyskryminacji ,zyskasz też nieco na zasięgach. Omega pracuje na wyższej częstotliwości od F4.W przedziale cenowym 2-2,3 tys. moim zdaniem to najlepsza propozycja, ale to czy się opłaca, to już musisz sam zdecydować.
SirRaf Napisano 22 Luty 2013 Autor Napisano 22 Luty 2013 jakoś mi sie nie wiem oprócz opcji tlenków to praktycznie to samo ergonomia tez za mna nie przemawia bo waga to i f 4 taka sama prawie jecynie co zasilanie a jak z kopaniem militarki na omedze?
nunek72 Napisano 22 Luty 2013 Napisano 22 Luty 2013 Odpowiedziałem na pytanie jakie są różnice pomiędzy F4, a Omegą. Sprzęty mimo to ,że z tej samej fabryki to różnią się między sobą.Podałem najistotniejsze różnice. Wskaźnik tlenków to ciekawa i nawet przydatna funkcja. Jak Omega spisuje się na militarce to nie wiem - chodzę tylko za kolorową drobnicą.Jeśli ma to być coś uniwersalnego to może rzeczywiście najlepszym wyborem będzie Argo.
nunek72 Napisano 22 Luty 2013 Napisano 22 Luty 2013 Ew. można rozejżeć się jeszcze za używką MXT, lub XLT.
MilKam88 Napisano 22 Luty 2013 Napisano 22 Luty 2013 Omega jest teoretycznie przeznaczona do szukania kolorowej drobnicy co nie znaczy, że nie będziesz mógł kopać militarki. Kwestia szczęścia i przypadku, że fant będzie płycej zalegał. I Garretami Ace 150 trafiają hełmy itp. Jednak jeżeli chodzi o uniwersalność w prawdziwym tego słowa znaczeniu to Argo czy Proxima bije na głowę Omegę. Na militarkę nawet nie ma co porównywać zasięgów. Dobrym wyborem dla Ciebie może być również White's 5900/6000 di pro sl. Widziałem w ładnym stanie 6000 na znanym portalu aukcyjnym. Sprzęt bardzo chwalony, dobry na kolor jak i głęboką militarkę.Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.