Skocz do zawartości
  • 0

polski lisc

pablo1152

Pytanie

Napisano
Witam,
mam pytanie odnośnie przejętych 98/05, do rzeczy, pierwszy raz spotkałem się z z czterocyfrowym numerem na głowni i takim samym na pochwie. Czy w wojsku polskim też numerowano przejęte pochwy? Czy mogło to być jakieś kontrolne niemieckie bicie ? A bagnet nic wspólnego z WP nie ma?

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W PL pochwy do liściaków też były numerowane, ale to bardzo bardzo rzadko. Niejmniej Twój egzemplarz raczej jest Bawarski (tak na 99%) jak powiedział kol. Torba5.
Ile wynosi wysokość tych cyfr? Możesz też pokazać zdjęcia sygnatur na grzbiecie ostrza?
Napisano
To nie jest mój bagnet, jest on wystawiony na aukro , a o wymiary to już musisz Czecha się spytać .
http://aukro.cz/bodak-mauser-05-scislovan-s-pochvou-ktera-je-zna-i3016828285.html
Napisano
Witam,
mam pytanie odnośnie przejętych 98/05, do rzeczy, pierwszy raz spotkałem się z z czterocyfrowym numerem na głowni i takim samym na pochwie. Czy w wojsku polskim też numerowano przejęte pochwy? Czy mogło to być jakieś kontrolne niemieckie bicie ? A bagnet nic wspólnego z WP nie ma?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie