Radoslaw85 Napisano 15 Luty 2013 Autor Napisano 15 Luty 2013 Witam najserdeczniej. Mam nadzieję,że jest to odpowiedni dział na tego typu pytanie.Otóż chciałem się zapytać jak wygląda u nas w chwili obecnej,ewentualna sprzedaż obrazu za granicę(chodzi mi o obraz z końca XIX wieku,nie polskiego artysty). Z góry dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź.Pozdrawiam.
Czlowieksniegu Napisano 15 Luty 2013 Napisano 15 Luty 2013 Sprzedać możesz ( jeśli znajdziesz nabywcę ) bez problemów.Inaczej może być, czyli z problemami, przy wysyłce.Jeśli mnie pamięć nie myli, w przypadku obrazów cuda-wianki mogą zacząć się jeśli ma on powyżej 50 lat i wartość od 40 tys wzwyż.
soldierprzemo Napisano 16 Luty 2013 Napisano 16 Luty 2013 witaj, dowiedz się u konserwatora zabytków o coś takiego jak zgoda na wywóz jednorazowy lub stały za granicę przedmiotów które mają pow. 50 lat. masz też tam tabele co można wywieść i do jakiej kwoty.
Czlowieksniegu Napisano 16 Luty 2013 Napisano 16 Luty 2013 zabytków" - to słowo czyni wielką różnicę....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.