Skocz do zawartości

Minelab E trac ustawienia

wzllubin

Rekomendowane odpowiedzi

Wolno znaczy odpowiednio wolno do warunków. No i co? Zrozumiałeś tę jedyną możliwą sensowną odpowiedź? Potrafisz zastosować w praktyce?
W klasycznych VLF-ach inaczej to nieco wygląda, ale też występuje zależność.
Różnice między szybkimi" i wolnymi" wykrywaczami są wcale nie takie małe, bo kilkukrotne w prędkości. Choć akurat prędkość nie jest najlepszym wyznacznikiem jakości a poza tym często bywa regulowana. Podobnie inne różnice - są znaczne. Wiesz co to znaczy moneta na 30cm i ta sama moneta na 10cm? Trzy razy? Owszem - zasięg linijką mierzony. Te na 30cm jest ponad 700 (SIEDEMSET!!!) razy trudniej wykryć dla elektroniki. Tak właśnie potrafi być w naturze, zależnie od gleby. I jak się do tego mają testy powietrzne?

Różnica między wykrywaczem ze średniej półki i najwyższej (jakościowej, nie cenowej) to około dziesięć razy lepsza elektronika i ogólnie konstrukcja układu. Dużo więcej potrzebnych części i znacznie droższe. Nadal będziesz twierdził, że to małe różnice? Wyobraź sobie auto, które rozpędza się maksymalnie do 20km/h i 30km/h z górki. Nazwałbyś je autem średniej klasy użytkowej?

Pamiętasz to pytanie oscyloskopy? Miały podobną cenę i wygląd a nawet, pozornie, funkcje. Jednak dla zawodowca niektóre z nich były zabawkami niewartymi podłączania do prądu. Po to zadałem tamto pytanie, żeby Ci pomóc uzmysłowić, jak bardzo nie jesteś w stanie pewnych rzeczy zgadnąć i jak łatwo można Cię oszukać.

• Odpowiedzi 152
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Chodziło mi o różnicę w wykrywaczach np. z niskiej półki do wykrywaczy z niskiej, różnice są bardzo małe tak samo jak by porównać wykrywacze z wysokiej do wysokiej.

Duża różnica jest na pewno między E-Traciem a EURO ACE - yu napewno jest duża różnica.

To są wszystko umowne podziały i umowne granice. Użytkownicy zazwyczaj maja bardzo mizerne pojęcie i kierują się ceną oraz renomą (czyli miedzy innymi sprawnością zabiegów marketingowych firmy). Niejeden wykrywacz z niskiej półki cenowej (~1000zł) jest znaczne lepszy od niejednego wykrywacza z półki średniej (~2000zł). Więc tym bardziej wykrywacze w podobnej cenie wcale nie są do siebie podobne. To trzeba rozpatrywać indywidualnie.
Ciekawy (i pouczający) przykład to rodzina Xterra. Dokładnie ta sama elektronika w 3 różnych cenach. Różnice są celowo wytworzone przez ograniczenie możliwości. Im tańsza wersja, tym wykrywacz ma mniej funkcji i jest mniej czuły.
W przypadku FBS płaci się za dość skomplikowaną technologię pomiarową, na którą Minelab ma monopol. Która niestety nie zawsze przekłada się na finalne osiągi. Jest nawet taki film w sieci, nagrany przez brytyjski fanklub Minelaba (trudno im zarzucić brak doświadczenia i umiejętności regulacji), nieostrożnie upubliczniony, w którym F75 ośmiesza Etraca zdolnością wykrycia małej głębokiej monetki srebrnej na polu ornym. FBS niesie ze sobą pewne możliwości, ale w praktyce czasami przegrywa z rozwiązaniami klasycznymi. Sama metoda używana w FBS daje ciągle jeszcze możliwości poprawy parametrów (w przyszłych modelach) i to jest jej główna zaleta. Bo możliwości dynamicznych jednoczęstotliwościowych VLF doszły już do technologicznej ściany jakiś czas temu. Dlatego Whites podjął próby z DFX (dość nieudane) i ostatecznie zrobił V3. Pozostaje poczekać aż (czy) Minelab będzie próbował te dodatkowe możliwości eksploatować, czy go na to stać. Na razie pokazał, że na obecny moment go nie stać (CTX) i stawia na zrobienie klientom wody z mózgów w celu ich wydojenia.

Podam przykład VW silnik 1.9TDI 101KM vs VW 1.9TDI 150KM - ten sam silnik a moc inna, także porównanie z X-Terrami może być podobne, że jest ta sama elektronika, nie znaczy że się nie różnią.

Co do F75LTD miałem, używałem i powiem ci, że bardziej podchodzi mi E-Trac i długo nie musiałem się do niego przekonywać, Wątpie też że F75 widział coś czego nie widział E-Trac chyba że to była ściema typu E-Trac czyłość 5 a F75 czułość prawie na max, tego nikt nie wie, wie tylko ten co ten filmik nagrywał.

e trac albo inni koledzy chodziłes w terenie na tym wzorcu monet? Popularny na swiecie ponoc ale nie wiem jak na naszym terenie
Jesli tak to jest lepszy od standardowego programu coins?
Moze macie jakas podpowiedz na monety niestandardowa? pozdr

Jak chodzę FE 00 - CO 22 chociaż CO chyba obniżę do 20.

Ja nic nie wycinam jak ty, bo nieraz tam też wychodzą monetki, ostatnio chyba srebrna cinka obrączka wyskoczyła mi na FE 12 CO 05 a ty to chyba masz wycięte.

alex_2013 w E-Tracu nie spada zasięg przy wycinaniu pola, jak to manp. miejsce w F75 tam większość użutkowników chodzi na ALL Metal bo tam to dopiero zasięg spada.
W E-Tracu tego nie zauważyłem, nawet widziałem jak niektórzy chodzą przy 75% wyciętego pola.

Wycinając pewne segmenty tworzymy swój indywidualny program dyskryminacji ja do tego używałem ponad 300 szt różnego typu monet od antyku przez X w ( nawet malutkie kawałeczki denarków )do pospolitych znajdowanych przez nas monet oraz różnego typu fanty jakie posiadam i się trafiają na polu . Czy zasięg spada może i tak ale podejrzewam że w zakresie jaki sobie stworzyłem będą identyfikowane fanty jakie mnie interesują i chyba o to chodzi nie :) Oczywiście szablon jaki powstał delikatnie poszerzyłem aby nie było sytuacji że coś jest łapanego na granicy i zapisałem w E-Tracu jako osobny program :) . Zobaczymy czy się myliłem jak wiosna wróci .

MEKO jestem ciekawy jak wygląda ten szablon, ostatnio widziałem gośćia który miał wycięte 75% pola i monetki fajne wyciągał, podaje link, zerknij na ekran.

http://www.youtube.com/watch?v=gcR9_b4vvx4

MEKO pomyliłem filmiki, w tym to ma mało wycięte, widziałem jak gość miałwycięte wszystko oprócz prawego górnego kwadratu i w lewym górnym kwadracie miał tylko kilka kwadracików w poziomie i tyle.

Oj nie to tragedia on prawie całą lewa stronę wycięta a tam właśnie cieniutkie sreberka wskazuje !!!!
Ja z takiej pozycji zacząłem edytować.

888888888888
888888888888
888888888888
888888888888
88888888888888888888888888

No właśnie, a i tak kopał fajne fanty, ja na razie zostaje przy FE 22 CO 00, jakoś na razie nie mam jeszcze przekonania żeby coś więcej wycinać, a jedynie wzrokowo widzę czy już całkiem nie warto kopać.

Jak możesz to podeślij mi twój wzorzec na mejla, bo jestem ciekawy jak on wygląda, ściągał nie będę bo i tak z fotki się nie za bardzo da.

Narazie jestem zdania że drastycznie nie ma co wycinać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie