Skocz do zawartości
  • 0

Bicia na sygnecie SS

kowal2008

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sygnet łądnie wykonany w najwiekszych detalach jak to złotnik powiedział. Cięzki i amsywny. Kasynówki czy kantynówki to sygnety polowe robione przez żolnierzy. Mój znajomy ma 2 takie co kolega wyżej umieścił. Srebro co prawda ale bez bicia.

Napisano

jakies tableteczki, były też fiolki ale zawartość wylałem, był też mały gratis do którego była ów olejnica ale już sie pozbyłem tego.

Napisano
Najciekawszy był list. Opsiywał w skrócie dlaczego Hans jest w tym miejscu i że musi uciekać przed sowietami. Że pod ukryciem będzie tu i tu. Oraz o jego jedynej rodzinie czyli ciotce do której w sumie zaadresował ten list. Mogłem coś pomylić bo uzywałem translatora i pomocy znajomego.
Napisano
To forum spada na psy. Pseudo znawcy z googli, niedowiarki zazdrośniki, żartownisie i nudziarze. Najlepiej napiszcie, że sygnet mam z kinder niespodzianki, list Hansa jest datowany na dec.11.44 i nie bede go tutaj udostepniał jak i wielu innych rzeczy. Jeszcze trochę i to forum padnie. Pochwalcie się swoimi znaleziskami. Szukajcie moim na wirtualnym muzeum pod tym samym nickiem. Tam jest list, akt własności ziemi, te dokumenty i inne gadzety. Zamykam temat.
Napisano
nie ma to jak pochwalić się lipnym sygnetem ,z żolnierza wh zrobiś ss ,napleść bzdur a potem się obrazić brawo,są inne fora tam na takich czekają z otwartmi rękoma :)
Napisano
Jak jest ten sygnet taki piękny, śliczny i nie da się go przechwalić, to daj lepsze, duże fotki :D

a nie jakaś jedna wielkości znaczka pocztowego

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie