lysytomek Napisano 3 Luty 2013 Autor Napisano 3 Luty 2013 Proszę o pomoc w dokładniejszej ID . Ile umiałem to z rewersu przetłumaczyłem czyli GRYWIENNIKI" Nie mogę znaleźć danych o tej monecie po polsku. Znalazłem ją w starym ruskim katalogu ale nic nie rozumiem z tych tabeli :{
jarzabek Napisano 3 Luty 2013 Napisano 3 Luty 2013 Rosja Katarzyna IIa tak może być : http://en.numista.com/catalogue/pieces26862.html
sigis3 Napisano 3 Luty 2013 Napisano 3 Luty 2013 Ile umiałem to z rewersu przetłumaczyłem czyli "GRYWIENNIKI "Poprawne tłumaczenie to GRIWIENNIK" (nominał to 10 kopiejek). Łatwo wtedy znaleźć w google. Pytanie tylko czy oryginał.
lysytomek Napisano 4 Luty 2013 Autor Napisano 4 Luty 2013 Raczej oryginał bo nie zakup.W takim stanie bez czyszczenia wyszło.
sigis3 Napisano 4 Luty 2013 Napisano 4 Luty 2013 Jeśli faktycznie tak było, to ładny egzemplarz. Były raczej bite płytko, a większość egzemplarzy w handlu wytarta.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.