Skocz do zawartości
  • 0

Stare fotografie

PALADYN

Pytanie

Napisano

Witam
chciałbym zidentyfikować miejsce gdzie mogły być wykonane te fotografie.
Może ktoś kojarzy stację kolejową z takimi barierami?

Wiem,że to będzie trudne bo foty pochodzą z drugiej połowy lat 50 tych ubiegłego wieku.Dziś jest to proste bo prawie każdy ma foty w kompie i poopisywane .Niestety na większości starych fotografii papierowych nie ma opisów miejsc lub zdarzeń ,a szkoda ludzie przemijają ,a wraz z nimi informacje zawarte na tym kawałku papieru.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

fotka druga
z tyłu widoczne tory,a raczej jeden tor i charakterystyczny krzyż,może stoi tam do dziś?Przyjmuje,że zostały zrobione w tym samym czasie(sądząc po stroju).
Na zdjęciach znajduje się nieżyjący już mój sąsiad,a rodzina nic nie wie o tych fotach (co gdzie kiedy).

Napisano
Jeśli odczytał byś jakieś napisy z parowozu to można by określić przybliżoną lokalizację. Każda maszyna była przypisana do danej parowozowni. Zawężyło by to krąg poszukiwań
Napisano
no próbowałem właśnie ,ale ani w picasa ani photo scape nie dają rady trochę mało ostre zdjęcie ( nie mam innych programów na kompie),będę jutro u sąsiadów to zobaczę może będzie jakieś lepszej jakości,bo nie które zdjęcia były w kilku odbitkach

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie