ktos451 Napisano 27 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2013 Witam, jak w tytule - chodzi mi o szerokość pasa, pas WH miał 4,5 cm, a ile ma pas BW, wejdzie w klamrę?http://rangershop.pl/product-pol-2524-Pas-galowy-BW-demobil-czarny.html tutaj podają 5 cm (więc chyba nie wejdzie, a osoba która chce mi taki sprzedać mówi, że 4cm - jaką on ma szerokość?Proszę o bardzo szybkie odp.PozdrawiamKamil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 27 Styczeń 2013 Share Napisano 27 Styczeń 2013 Moim zdaniem Nie nie nadaje się ten pas a replikę pasa WH. Pasy BW były i różnej szeokości i różnej grubości od 4cm do prawie 5cm.Sam mam 2 i są róże od siebie . Pas w linku to 70 zł, w tej cenie porządną replikę kupisz z odpowiednim hakiem itp.Dodatkowo pas WH był czernioną mizdrą na zewnątrz a nie licem jak w BW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 27 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2013 A za 40zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 27 Styczeń 2013 Share Napisano 27 Styczeń 2013 Pas z linku na pewno nie będzie pasował do klamry Wh ,SS,Lwszkoda na niego kasy ( wyrzuconej w błoto) - z tego co pamiętam ma dodatkowo zupełnie inny hak i nie jest tak jak oryginał z 2 WW (lub dobra kopia ) wykonany tzw. mizdrą na zewnątrz. Na znanym serwisie aledrogo w dziale Kolekcje › Militaria › Umundurowanie i Wyposażenie › Niemcy › 1918 - 1945 › pas główny są w tej samej cenie (75-90 pln) przyzwoite kopie . W nich nic nie trzeba będzie zaginać rozginać przeszywać docinać czy rozklepywać - w przypadku pasa z linku trzeba go mocno przerobić ,a efekt i tak będzie mizerny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 27 Styczeń 2013 Share Napisano 27 Styczeń 2013 cyt ( ktos451 A za 40zł)Nawet za 5 pln nie warto - po przeróbkach i tak wyjdzie kicha i lipa. Szkoda czasu i pieniążków.Pas BW nadaje się doskonale do munduru BW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 27 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2013 Najbardziej kusi mnie cena - bo mam go za 40 zł(link jest tylko poglądowy, nie patrzcie na cenę), pas jest potrzebny jedynie do stojącej u mnie Gimnastiorki wz.43. Aby zamienić wiszący na niej radziecki pas z lat 50/60 a'la Czterej pancerni i pies - na bardziej koszerny niemiecki (mam oryginalną zdartą klamrę i potrzebuję pasa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 27 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2013 Ok - przekonaliście mnie, zrezygnowałem z niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.