ktos451 Napisano 27 Styczeń 2013 Autor Napisano 27 Styczeń 2013 Witam, jak w tytule - chodzi mi o szerokość pasa, pas WH miał 4,5 cm, a ile ma pas BW, wejdzie w klamrę?http://rangershop.pl/product-pol-2524-Pas-galowy-BW-demobil-czarny.html tutaj podają 5 cm (więc chyba nie wejdzie, a osoba która chce mi taki sprzedać mówi, że 4cm - jaką on ma szerokość?Proszę o bardzo szybkie odp.PozdrawiamKamil
Slajmi130 Napisano 27 Styczeń 2013 Napisano 27 Styczeń 2013 Moim zdaniem Nie nie nadaje się ten pas a replikę pasa WH. Pasy BW były i różnej szeokości i różnej grubości od 4cm do prawie 5cm.Sam mam 2 i są róże od siebie . Pas w linku to 70 zł, w tej cenie porządną replikę kupisz z odpowiednim hakiem itp.Dodatkowo pas WH był czernioną mizdrą na zewnątrz a nie licem jak w BW
Radek.s Napisano 27 Styczeń 2013 Napisano 27 Styczeń 2013 Pas z linku na pewno nie będzie pasował do klamry Wh ,SS,Lwszkoda na niego kasy ( wyrzuconej w błoto) - z tego co pamiętam ma dodatkowo zupełnie inny hak i nie jest tak jak oryginał z 2 WW (lub dobra kopia ) wykonany tzw. mizdrą na zewnątrz. Na znanym serwisie aledrogo w dziale Kolekcje › Militaria › Umundurowanie i Wyposażenie › Niemcy › 1918 - 1945 › pas główny są w tej samej cenie (75-90 pln) przyzwoite kopie . W nich nic nie trzeba będzie zaginać rozginać przeszywać docinać czy rozklepywać - w przypadku pasa z linku trzeba go mocno przerobić ,a efekt i tak będzie mizerny .
Radek.s Napisano 27 Styczeń 2013 Napisano 27 Styczeń 2013 cyt ( ktos451 A za 40zł)Nawet za 5 pln nie warto - po przeróbkach i tak wyjdzie kicha i lipa. Szkoda czasu i pieniążków.Pas BW nadaje się doskonale do munduru BW
ktos451 Napisano 27 Styczeń 2013 Autor Napisano 27 Styczeń 2013 Najbardziej kusi mnie cena - bo mam go za 40 zł(link jest tylko poglądowy, nie patrzcie na cenę), pas jest potrzebny jedynie do stojącej u mnie Gimnastiorki wz.43. Aby zamienić wiszący na niej radziecki pas z lat 50/60 a'la Czterej pancerni i pies - na bardziej koszerny niemiecki (mam oryginalną zdartą klamrę i potrzebuję pasa).
ktos451 Napisano 27 Styczeń 2013 Autor Napisano 27 Styczeń 2013 Ok - przekonaliście mnie, zrezygnowałem z niego
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.