Skocz do zawartości

Czy pas BW nadaje się na tanią replkę pasa WH

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak w tytule - chodzi mi o szerokość pasa, pas WH miał 4,5 cm, a ile ma pas BW, wejdzie w klamrę?

http://rangershop.pl/product-pol-2524-Pas-galowy-BW-demobil-czarny.html

tutaj podają 5 cm (więc chyba nie wejdzie, a osoba która chce mi taki sprzedać mówi, że 4cm - jaką on ma szerokość?

Proszę o bardzo szybkie odp.

Pozdrawiam
Kamil

Moim zdaniem
Nie nie nadaje się ten pas a replikę pasa WH. Pasy BW były i różnej szeokości i różnej grubości od 4cm do prawie 5cm.Sam mam 2 i są róże od siebie . Pas w linku to 70 zł, w tej cenie porządną replikę kupisz z odpowiednim hakiem itp.
Dodatkowo pas WH był czernioną mizdrą na zewnątrz a nie licem jak w BW

Pas z linku na pewno nie będzie pasował do klamry Wh ,SS,Lw

szkoda na niego kasy ( wyrzuconej w błoto) - z tego co pamiętam ma dodatkowo zupełnie inny hak i nie jest tak jak oryginał z 2 WW (lub dobra kopia ) wykonany tzw. mizdrą na zewnątrz. Na znanym serwisie aledrogo w dziale Kolekcje › Militaria › Umundurowanie i Wyposażenie › Niemcy › 1918 - 1945 › pas główny są w tej samej cenie (75-90 pln) przyzwoite kopie . W nich nic nie trzeba będzie zaginać rozginać przeszywać docinać czy rozklepywać - w przypadku pasa z linku trzeba go mocno przerobić ,a efekt i tak będzie mizerny .

Najbardziej kusi mnie cena - bo mam go za 40 zł(link jest tylko poglądowy, nie patrzcie na cenę), pas jest potrzebny jedynie do stojącej u mnie Gimnastiorki wz.43. Aby zamienić wiszący na niej radziecki pas z lat 50/60 a'la Czterej pancerni i pies - na bardziej koszerny niemiecki (mam oryginalną zdartą klamrę i potrzebuję pasa).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie