Skocz do zawartości

Allegro - weryfikacja oryginalności vol. 10

huk 100

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 402
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
http://allegro.pl/helm-m16-17-18-i2961878156.html

hełm jak Chełm , goscia znalem osobiście do puki nie zrobił mnie w ch... dawne czasy!! ale zdarza sie nawet najlepszym ;-) sprzedaje na różnych kontach.
OSTRZEGAM !!!!!
Napisano
@huk 100

przecież pisze że kategoria wyposażenie do 1975 :):):)i Reko :):):)"

Wiem, że pisze do 1975, i że nie II wojenne, ale amerykanie używali M1 do lat '90, w międzyczasie w Wietnamie.
Napisano
http://allegro.pl/klamra-frontheil-100-oryginal-i2978508391.html

wygląda inaczej niż moja co ją znalazłem ....... pudełko z tyłu ok ....ale hełm za duży...może były różnie wykonane
Napisano
Przedmiotem aukcji jest KARABIN typu Mosin, Mauser, stan jak na zdjęciach.

Jest to znalezisko na strychu dziadka, karabin jest jakąś starą repliką, wykonany z drewna i rury o średnicy 3/8” bez komory na naboje. Zamek ma charakter dekoracyjny, można nim ruszać co widać na zdjęciach, lecz nie jest to mechanizm przeładunku, załadunku itd. jedynie dekoracja. Do karabinu dołączony jest bagnet, wykonany z jakiejś szlachetnej stali, z drewnianą rękojeścią, oraz uchwytami umożliwiającymi zamontowanie na karabinie.

Replika jest atrapą broni i pozbawiona jest jakichkolwiek cech broni w rozumieniu ustawy o broni i amunicji. Nie jest to broń prawdziwa pozbawiona cech użytkowych w rozumieniu ustawy o broni i amunicji. Nie da się jej również przerobić na broń palną w myśl ustawy o broni i amunicji.

Dł karabinu: 86cm

Dł karabinu z bagnetem: 109cm

Dł bagnetu: 29cm (19cm-ostrze)
Napisano
co do zapalniczki była już omawiana jako lipa, co do moich zdjęć pochodzą z innego serwisu aukcyjnego, wolałem nie zaczynać innego tematu, nie chciałem też wklejać linka.
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie