systematyk Posted January 6, 2013 Author Share Posted January 6, 2013 Witam, mam od dłuższego czasu taki aparat zapłonowy, nie znam tej sygnatury producenta, ale kiedyś widziałem identyczną kopułkę z napisem warszawa (miejsce wytwarzania) Od jakiego pojazdu pochodzi ten aparat?? Od silnika stacjonarnego?? Ciężarówki?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
systematyk Posted January 6, 2013 Author Share Posted January 6, 2013 Witam, mam od dłuższego czasu taki aparat zapłonowy, nie znam tej sygnatury producenta, ale kiedyś widziałem identyczną kopułkę z napisem warszawa (miejsce wytwarzania) Od jakiego pojazdu pochodzi ten aparat?? Od silnika stacjonarnego?? Ciężarówki?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
systematyk Posted January 6, 2013 Author Share Posted January 6, 2013 A to zdjęcie kompletnego aparatu który posiadam, kopułka już bez loga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
systematyk Posted January 6, 2013 Author Share Posted January 6, 2013 Widok od strony napędu aparatu, widoczne są numery katalogowe?? i symbol - przypomina ruską gwiazdę :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lupo55 Posted January 7, 2013 Share Posted January 7, 2013 To jest aparat zapłonowy traktora Ford serii N produkcji 1939-1950r, czyli modeli: 9N, 2N i wczesnej prod. mod. 8N. W 1950r zmieniono umieszczenie aparatu zapłon. Z czoła silnika przeniesiono na prawą stronę - w miejsce wcześniej instalowanej prądnicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PATRON Posted January 7, 2013 Share Posted January 7, 2013 lewandowski miał inne logo sorry za zamieszanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
systematyk
Witam, mam od dłuższego czasu taki aparat zapłonowy, nie znam tej sygnatury producenta, ale kiedyś widziałem identyczną kopułkę z napisem warszawa (miejsce wytwarzania) Od jakiego pojazdu pochodzi ten aparat?? Od silnika stacjonarnego?? Ciężarówki??
5 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.