Skocz do zawartości

Festung Glogau 2013

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 101
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Witam .Jestem nowym ( aczkolwiek nie młodym) entuzjastą prac ziemnych.Przeglądam z zaciekawieniem forum a w szczególności wykopki z Głogowa.Myślałem ,że wszystko już wybrane ale widzę ,że ziemia kryje jeszcze wiele niespodzianek.Kolega Mieszko jak widzę jest tu niekwestionowanym liderem.Mam pytanie czy kolega udzielał sie też na forum ze srebrnym 300M?

to jest 21x17' .kiedyś miałem 18'.21' wydaje się lżejsza i jest lepsza na kolorek mały i na małe przedmioty dzięki podwójnemu D.ma to też swoje wady-bo dobrze widzi luski a ta 18' bardziej je ignorowala i dawała wiekszą aureolę na boki jak było coś dużego.więc w zaśmieconymterenie typu łuski odlamki ta 18' jest lepsza,ale jak teren czysty to 21' głębiej bierze

mieszko_1vp, próbowałem się z Tobą skontaktować na priv, ale nie dało rady. Jeśli dobrze zrozumiałem to opisujesz cewkę 21x17" i porównujesz z 18x15"? Też chcę nabyć do swojego Sova cewkę wielkogabarytową. Chciałbym jednak przedtem rozwiać wszelkie wątpliwości i dokonać dobrego wyboru. Szczególnie, jak to jest z drobnym kolorkiem typu powiedzmy monety czy guziki w czystym terenie np. w lesie? Czy nie gubi ich sygnałów? Ciężar mi nie straszny, a wieksze pokrycie terenu i zasieg to dla mnie cenne zalety. Ciekawi mnie też różnica między cewkami typu utterfly", a DD np. Excelerator. Wiem, że jest oddzielny wątek na temat sovereigna, ale może nie nagnę tym postem zasad regulaminu :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie