piotr916 Napisano 4 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2013 Witam!Cykl o historii najcięższych oblężeń średniowiecznych fortyfikacji.Poznamy konstrukcje warowni,strategie ich obrony i zdobycia,machiny oblężnicze...W pierwszej części-jak w tytule- Malbork. Emisja : dziś(piątek)Discovery World , godz.21:00. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobrasaper Napisano 4 Styczeń 2013 Share Napisano 4 Styczeń 2013 akurat będę w robocie :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 4 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2013 powtórka w sobotę o 17:00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 5 Styczeń 2013 Share Napisano 5 Styczeń 2013 Oglądałem i mam mieszane uczucia, oczywiście będąc świadomym, że film przeznaczony dla odbiorcy zachodniego - historia przekazana w dużym uproszczeniu, eksperci sprowadzeni ze świata (w Polsce nie ma znawców tematu warownie krzyżackie i ekspertów od fortecy malborskiej ;) ), rekonstruktorzy w pięknych lśniących blaszanych ubraniach, takoż zachodniej produkcji. Ciekawy wątek o wypalaniu dachówek metodą średniowieczną, ładnie sfotografowany zamek w Malborku. Ergo - można sobie darowac oglądanie tego odcinka, a przy okazji zwiedzic samemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZUBIKED Napisano 5 Styczeń 2013 Share Napisano 5 Styczeń 2013 No i dowiedziałem sie że wojnę z zakonem prowadzili poganie którzy ciosem w plecy wielkiego mistrza powalili. takich kwiatków było dużo wiecej . Ale coż chcieć od discovry to tylko program rozrywkowy, czasem zwany polularno - historyczno - naukowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 5 Styczeń 2013 Share Napisano 5 Styczeń 2013 ... Taaak, a do Prus przysłał Krzyżaków Wielki Mistrz by kontynuowali chrystianizację po opuszczeniu Palestyny ... dlatego napisałem żeby sobie darowac. Jeżeli równie merytoryczne są pozostałe odcinki to i cały serial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me109 Napisano 8 Styczeń 2013 Share Napisano 8 Styczeń 2013 no tak...Discovery.Prawda was wyzwoli:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.