Skocz do zawartości
  • 0

Orzeł

thebestof1999

Pytanie

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
....wiem, że są różnice...ale wiele rodzajów było....a skąd pewność, że lata 50/60 skoro jest korona? Tez nie mam pewności, ze to kres międzywojenny...ale tak jak pisałem we wczesniejszych postach kiedys otrzymałem info, że były produkowane na masową skala w latch 30tych i stały w urzędach, gabinetach, szkołach...nawet do tej informacji miałem załączona fotke z okresu międzywojennego gdzie był w tle widoczny taki jak na fotkach które umiesciłem...ale powtarzam pewności nie mam :) wszelkie sugestie mile widziane:)
Napisano
Wydaje mi się, że kiedyś Twój orzeł był statuetką z niewielkim postumentem i miał jeszcze korone. Mam podobnego tylko w komplecie. Za dwa dni będę w domu i postaram się podesłać fotki bo mam 3 takie figurki. Też kiedys próbowałem zaczerpnąć wiedzy na ich temat i z tego co mi powiedziano były produkowane w okresie międzywojennym na masowa skale. Stały w różnego rodzaju gabinetach urzędach, szkołach itp.
Napisano
aha:) źle zrozumiałem Twoja wypowiedz:) myślałem, ze piszesz o moich orłach, ze sa z lat 50/60 :) a Kolegi orzełek myśle, ze ma korone odpiłowaną....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie