Bezimienny Napisano 17 Grudzień 2012 Autor Napisano 17 Grudzień 2012 Witam. Zastanawiam się nad kupnem czegoś nowego i tu moje pytanie na temat tego wykrywacza, sprawdzałem na tym forum w wyszukiwarce (sprzęt poszukiwaczy),ale prawie niema nic na jego temat, chodzi mi o osiągi tego wykrywacza na kolorek ,czy osiągi są wieksze np. od tekneticsa 4000? albo rutusa argo czy są porównywalne? Czy jest wart swej ceny czyli 1350zł bo raczej nie chodzi mi o militarkę, jest mi obojętna.
anRO Napisano 17 Grudzień 2012 Napisano 17 Grudzień 2012 Całkiem niezły sprzęcik na monetki odznaczenia,klamerki.W tej chwili jest dobra cena.Dziesięć lat temu najwyższy model Prizma V kosztował 2400zł.Zdecydowanie mocniejsza konstrukcja mechaniczna /taka jak w droższych sprzętach/. Od Delty ,stabilniejszy,głębszy.Natomiast Argo to już inna półka, sprzęt bardzo rozbudowany,mnóstwo funkcji no i głębszy.
Sovereign Napisano 17 Grudzień 2012 Napisano 17 Grudzień 2012 Skąd wiesz że Argo jest głębszy czy miałeś może oba ?
Bezimienny Napisano 18 Grudzień 2012 Autor Napisano 18 Grudzień 2012 OK dzięki za odzew anRO i mam jeszcze pytanie a jak jest z tym--- ,,Strojenie do gruntu (Ground Balance Adjust) pozwala dostroić wykrywacz do mineralizacji gruntu tak aby uzyskać najlepsze parametry wykrywania.'' to strojenie jest automatyczne czy trzeba samemu?, i podsumowując ta wykrywka jest warta tej kasy? Pozdro
k-szela Napisano 18 Grudzień 2012 Napisano 18 Grudzień 2012 Weź coinmastera pro ( taniej od prizma 5G masz zestaw ) jest to ten sam sprzęt praktycznie nie ma między nimi różnicy. Z braku czasu zdegradowałem swój arsenał do coinmastera pro i muszę powiedzieć że sprzęt niezły bez zbędnych wodotrysków ( wcześniej miałem min. minelaba musketer adv., x-terra 30 i 705, sov. gt, whites`a MXT300 i spectre VX3, garretta ace300 i euroace, tesoro eldorado. W planach AT Pro lub powrót do MXT z którego byłem bardzo zadowolony. Coinmaster zostanie jako drugi dla Żony lub Córci jak będzie chciała.
Bezimienny Napisano 19 Grudzień 2012 Autor Napisano 19 Grudzień 2012 Dzięki koledzy za rady, tu moje ostatnie pytanie bo zapomniałem wrzucić do grona czwórki interesujących mnie wykrywaczy Garreta EuroAce 350 jak do niego ma się white's Prizm 5G, jest lepszy? głębszy? To ostatnie pytanie :) Najbardziej jestem zdecydowany Prizma , i raczej go kupię. Bo co do wypowiedzi kolegi @k-szela , no tak coinmastera pro jest tańszy 3 stówki, jednak tak jak wymienił @anRO różnicę pomiędzy tymi wykrywkami to myślę, że lepiej kupić Prizma póki mam na niego kase, bo to raczej będzie mój ostatni sprzęt jaki będe miał przez kilka najbliższych lat, także wole dać te 300zł więcej i mieć tych pare funkcji więcej. Pozdro dla was:)
sudajew Napisano 25 Grudzień 2012 Napisano 25 Grudzień 2012 To nie lepiej już od razu kupić 6T? Ja kupowałem za 2300, dziś patrze a tu 1800 cena chyba już lepsza nie bedzie
glmar Napisano 27 Grudzień 2012 Napisano 27 Grudzień 2012 Dokładnie, tak jak pisał kolega 6T jak go poznasz jest naprawdę szybki w terenie. A jak ktoś pisał wcześniej że coinmaster = prizm, to nie jestem pewien. Może z wyglądu są podobne, ale tylko z wyglądu :-)
Bezimienny Napisano 27 Grudzień 2012 Autor Napisano 27 Grudzień 2012 No tak, tylko, że ja z trudem mógłbym uzbierać na argo, także nie wiem czy dam rade na 6T, zobaczę ile uda mi się uzbierać
k-szela Napisano 27 Grudzień 2012 Napisano 27 Grudzień 2012 Seria Prizm odchodzi do historii, całkowicie zastąpi ją seria Coinmaster różnice są, ale nie są one zbyt wielkie raczej kosmetyczne 6T zastąpił Coinmaster GT http://whites.co.uk/coinmastergt.html , fakt jest to zabieg krojący koszty np. brak pierścieni na rurkach, plusem jest to że np. coinmaster pro jest trzyczęściowy i można go wrzucić do plecaczka, przynajmniej ten z zestawu Ready 2 Hunt.
sudajew Napisano 28 Grudzień 2012 Napisano 28 Grudzień 2012 poza brakiem pierścieni mocujących i kolorze jest jakaś różnica miedzy Coinmasterem GT a prizmem 6t? Chyba nie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.