leon wallonien Napisano 20 Grudzień 2012 Share Napisano 20 Grudzień 2012 Swietna fotka odznaczonych chlopcow z HJ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 20 Grudzień 2012 Share Napisano 20 Grudzień 2012 Prosze zwrócic uwage na roznorodnosc klap i innych detali;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 20 Grudzień 2012 Share Napisano 20 Grudzień 2012 Dziadki i dzieciaki? Owszem tylko, ze wielu z nich było mysliwymi i weteranami 1 wojny, wiec slaba kondycja była bez znaczenia na stacjonarnych pozycjach. HJ natomiast atakowała tam gdzie nikomu by to nie przyszło na mysl. Nawet wzdluz dlugiej ulicy bezposrednio na karabin maszynowy;) Moj stary przyjaciel-kolega mojego dziadka który walczyl o Berlim mowił o nich cholerne małe diabły które niczego sie nie bały" Opowiadał o jednym chlopcu z HJ który przebiegł 50 metrów wzdłuz ulicy wprost na stanowisko ckmu i zniszczyl je granatami. Złapani jego koledzy, zapytani dlaczego tak robia odpowiedzieli, ze był najlepszy w biegach dlatego go wysłali... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 20 Grudzień 2012 Share Napisano 20 Grudzień 2012 To jest dopiero mix mundurowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 21 Grudzień 2012 Share Napisano 21 Grudzień 2012 mówisz i masz Mietku - włoski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 21 Grudzień 2012 Share Napisano 21 Grudzień 2012 M 34 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 21 Grudzień 2012 Share Napisano 21 Grudzień 2012 ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 21 Grudzień 2012 Share Napisano 21 Grudzień 2012 to zapewne jeszcze jungvolk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 21 Grudzień 2012 Share Napisano 21 Grudzień 2012 tu w kasku nskk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 21 Grudzień 2012 Share Napisano 21 Grudzień 2012 A ja pozwolę sobie powrucić do nieco zapomnianej tematyki morskiej http://www.axishistory.com/index.php?id=3051http://www.ipernity.com/doc/57114/6006301http://www.bunker-whv.de/bu_sites/rosenhue.htmldo linku nr 2 jest podklejona całkiem ciekawa galeria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 21 Grudzień 2012 Share Napisano 21 Grudzień 2012 Wizyta u podwodniaków - źródło zdjęć Bundesarchiv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 22 Grudzień 2012 Share Napisano 22 Grudzień 2012 Rychu, dzieki za fotki hełmików, ja niestety swoich nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 22 Grudzień 2012 Share Napisano 22 Grudzień 2012 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 22 Grudzień 2012 Share Napisano 22 Grudzień 2012 buciki do kontroli;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 22 Grudzień 2012 Share Napisano 22 Grudzień 2012 Rychu, specjalnie dla Ciebie fotka przyjaciela w oryginalnym mundurze Napola:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 22 Grudzień 2012 Share Napisano 22 Grudzień 2012 :). Chciałem wstawic jeszcze fotki adriana i sowieckiego, ale gdzieś mi się zapodziały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gniewko_kg Napisano 28 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2012 Witam po przerwie,po rozmowie z członkami grupy rekonstrukcyjnej doszli do wniosku,że zostanę członkiem HJ wFlakhelfrer ponieważ oni odtwarzają obronę przeciw lotniczą.Więc mundur będzie trochę inny,dziękuje za wcześniejszą pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czerwonybaron3 Napisano 25 Czerwiec 2014 Share Napisano 25 Czerwiec 2014 Przepraszam za offtop.Jakich manierek uzywalo HJ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebi_ns Napisano 21 Lipiec 2015 Share Napisano 21 Lipiec 2015 Witam :)czerwonybaron3. To jest manierka HJ ,Mniejsza od standardowej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebi_ns Napisano 21 Lipiec 2015 Share Napisano 21 Lipiec 2015 Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 22 Lipiec 2015 Share Napisano 22 Lipiec 2015 A i wszelkie cywilne/paramilitarne i 1 wojenne tez podpasuja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebi_ns Napisano 22 Lipiec 2015 Share Napisano 22 Lipiec 2015 Ja używam takich do Rekonstrukcji Hj :) ! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebi_ns Napisano 22 Lipiec 2015 Share Napisano 22 Lipiec 2015 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebi_ns Napisano 22 Lipiec 2015 Share Napisano 22 Lipiec 2015 A co do I-wojennych fantów w HJ - mietek ,masz rację. Przesyłam fotkę Hj-ów , jeden z nich ma Pruską klamrę na pasie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.