Skocz do zawartości

Rejestracja broni w WPA Warszawa bez dowodu.

bero501

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, w poniedziałek kupiłem broń Mosin Nagant 91/30. Mam taki problem, że dopiero 6 grudnia skończyłem 18 lat i nie mam jeszcze dowodu. Wiem że mam 5 dni do dokonania rejestracji, ale sprzedawca powiedział że nie powinno być problemu. Mam kwitek potwierdzający że dowód jest wyrabiany. Czy WPA może dać mi jakieś szczególne zezwolenie na zarejestrowanie broni dopiero za miesiąc?
Napisano
jaka ty kupiłeś tą broń ?? może i niewiele się na tym znam ale zawsze wydawało mi się że zanim się broń palna ostrą zakupi trzeba najpierw wyrobić sobie pozwolenie na jej zakup :)Chyba że kupiłeś broń deko" :)
Napisano
sid30,

Wiadomo, że deko zakupił. Ostrej osiemnastolatkowi nikt przy zdrowych zmysłach by nie sprzedał, to nie wschód.
A deko na polskim rynku proponuje kilka większych sklepów internetowych, jedynie ceny odstraszają.
Z deko też zresztą trzeba biegać i rejestrować na komendzie właściwie nie wiadomo po jakiego przysłowiowego grzyba".

Pozdrawiam
Napisano
Kickerman,

Niedługo zacznie się egzekwowanie obowiązujących przepisów, które powinny być przestrzegane przez ogół państw Unii Europejskiej i skończy się myślę ten cyrk. Bo przejedziesz się do Czech, Niemiec i deko kupujesz w sklepie i wieszasz na ścianie nie bojąc się, że zostaniesz pociągnięty do odpowiedzialności za posiadanie broni, czy przynależność do grupy przestępczej.
Ceny też by wtedy poszły w dół, bo teraz to uśmiech politowania mnie bierze czasami jak to ludzie dają zarabiać polskim sklepom zajmującym się dekowanymi zabawkami. A na zachodzie...ceny niskie, multum egzemplarzy, słowem gratka dla każdego miłośnika militariów oraz historii.
Kto wie może jeszcze dożyjemy normalności w tej materii.

Pozdrawiam
Napisano
nie łudź się pepsi :) bo wtedy współczynnik wykrywalności poszybował by w dół i skąd by wziąć takie spektakularne zwycięstwa w walce z terrorem kryminalnym i nagłówki w gazetach o arsenałach ? hhehhehehe
ps. a swoją drogą to mnie zaskoczyło że teraz przed 13 grudnia nie wykryto żadnych terrorystów z czarno-prochowymi armatami i skorodowanymi ogryzkami nosków i mausów :)
pozdro
Napisano
MAJKI,

Żeby zostać myśliwym, pełnoprawnym jak piszesz to trzeba się nieźle namęczyć. Począwszy od znalezienia myśliwego, który Ciebie w pewien sposób wprowadzi", następnie masz egzaminy i testy z wiedzy o lesie, zwierzynie et cetera, a dostanie samej broni, czyt. zakupienie oraz otrzymanie pozwolenia to daleka droga. Coś na ten temat wiem, bo ojciec mojej dziewczyny jest od 30 lat myśliwym.
To wszystko pięknie i gładko wygląda na papierze, rzeczywistość jest inna.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie