Witam czy może ktoś odgadnąć jaki model czołgu jest na tym zdjęciu. Z tego co wiem to trzech oficerów Armii Czerwonej zginęło w tym czołgu w 27.1.1945r pod Czarnkowem. Ich ciała spoczęły na rynku głównym, a na ich mogile postawiono wrak czołgu w którym zginęli. Ich nazwiska to ppłk. Andriej Paszkow, ppłk. Grigori Szostaszkin, kpt. Wasyli Efimow. Andriej Paszkow był dowódcą 12 czołgów które wyzwoliły moje miasto z okupacji, przy wraku czołgu stanęła warta honorowa. Z tego co wiem wyskoczył im szwab z panzerfaustm. Byłbym wdzięczny za informacje, przepraszam za jakość zdjęcia ale robione telefonem.
Pytanie
damianios
Witam czy może ktoś odgadnąć jaki model czołgu jest na tym zdjęciu. Z tego co wiem to trzech oficerów Armii Czerwonej zginęło w tym czołgu w 27.1.1945r pod Czarnkowem. Ich ciała spoczęły na rynku głównym, a na ich mogile postawiono wrak czołgu w którym zginęli. Ich nazwiska to ppłk. Andriej Paszkow, ppłk. Grigori Szostaszkin, kpt. Wasyli Efimow. Andriej Paszkow był dowódcą 12 czołgów które wyzwoliły moje miasto z okupacji, przy wraku czołgu stanęła warta honorowa. Z tego co wiem wyskoczył im szwab z panzerfaustm.
Byłbym wdzięczny za informacje, przepraszam za jakość zdjęcia ale robione telefonem.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.