Arbi1000 Napisano 2 Grudzień 2012 Napisano 2 Grudzień 2012 jeśli tak to gdzie szukać corpus delictis?
Wojciech115 Napisano 2 Grudzień 2012 Napisano 2 Grudzień 2012 Ja bym się kierował tym co napisał kolega *damianios .Prawdopodobnie Armia Czerwona czy też chłopi zebrali hełmy z okolicznych wsi i wrzucili do dołu. Podobny przypadek był w Toruniu, że żołnierze radzieccy powrzucali nie tylko hełmy ale i wiele fantów do rowu przeciwpancernego i to wszystko zakryli ziemią. Być może w Twoim przypadku był jakiś lej ? Albo po prostu sami to wykopali :).Pozdrawiam.
subaryna Napisano 2 Grudzień 2012 Autor Napisano 2 Grudzień 2012 Witam kolegów. We wsi do 89r. Była co najmniej jedna mogiła żołnierza radzieckiego(jedną pamiętam)jakieś 400m od miejsca znalezionych hełmów. Najbliższa linia frontu ok 15 km. Na wiosnę wracam do poszukiwań w tej miejscowości.
Wojciech115 Napisano 2 Grudzień 2012 Napisano 2 Grudzień 2012 Może kolega wstawi zdjęcie któregoś z hełmu po czyszczeniu ? :) Jestem ciekaw efektu.
subaryna Napisano 3 Marzec 2013 Autor Napisano 3 Marzec 2013 Witam. kolega damianios miał racje mam potwierdzenie od starszego mieszkańca że we wsi ruskie rozbrajały niemiaszków. w najbliższą sobotę atakuje tę okolice ponownie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.