ktos451 Napisano 13 Listopad 2012 Autor Napisano 13 Listopad 2012 Witam, jako że ostatnio zainteresowałem się guzikami wojskowymi, zacząłem przyglądać się guzikom z posiadanej gimnastiorki, i są na nich takie sygnatury M" i poniżej 37". Zamieściłem rysunek, bo ciężko dotrzeć tam aparatem, bez odrywania guzika(to coś na środku rysunku to mocowanie guzika- wiem, że nieudolnie wyszło:). Czy 37" to może być rok, czy raczej nr. fabryki i co oznacza M"? Czekam na odp.PozdrawiamKamil
odyn12 Napisano 13 Listopad 2012 Napisano 13 Listopad 2012 Witam! 37" to rok produkcji, M" to moskiewska firma Mossztamp. Tutaj znajdziesz podobne:http://forum.violity.kiev.ua/viewtopic.php?t=62366&postdays=0&postorder=asc&start=0
ktos451 Napisano 13 Listopad 2012 Autor Napisano 13 Listopad 2012 Wielkie dzięki to chciałem usłyszeć :)Przypuszczam, że używane jeszcze jakiś czas po wojnie, do puki produkowano gimnastiorki wz.43, a może mam wojenną bluzę, fajnie by było mieć wojenny oryginał :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.