Skocz do zawartości

Rzezie masakry i zbrodnie wojenne od starożytności do współczesności.

Wikos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam Panowie, czy ktoś z was posiada książkę Rzezie masakry i zbrodnie wojenne od starożytności do współczesności" wydawnictwa Bellona? Pilnie potrzebne mi są fragmenty opisujące zbrodnie w epoce nowożytnej, szczególnie w trakcie wojny trzydziestoletniej, ewentualnie, czy ktoś z was dysponuje materiałami na ten temat pochodzącymi z innych opracowań? Z góry zaznaczam, że strony typu wikipedia odpadają. Potrzebuje poważnej literatury. Pozdrawiam ;)
Napisano
Witam,
tak się składa że posiadam takową pozycję. Wieczorem mogę podesłać Ci spis treści to wybierzesz sobie co chcesz. Mam jeszcze książkę Bernarda Bruneteau Wiek ludobójstwa" która jest z pewnością dużo bardziej wartościowszą pozycją od tej której szukasz. Poczytaj sobie w necie recenzje Rzezi i masakr... " zapewniam Cię że książka jest mocno ubarwiona i przekolorowana. Odradzam cytowania jej w jakiejkolwiek poważnej pracy o ile oczywiście nie chcesz się ośmieszyć. Zwrot Potrzebuje poważnej literatury" poważnie mnie rozbawił, zapewniam Cię że Rzezie i masakry..." z całą pewnością nią nie jest :)
Posiadasz może sam jakieś ciekawe skany/książki/mapy?
Napisano
Udało mi się dotrzeć do tej książki. Tak jak piszesz, książka mało wartościowa i informacji też niewiele. Wiek ludobójstwa odpada bo to nie ta epoka. A co do skanów, to w tym temacie nic nie posiadam, bo to nie mój dział zainteresowań. Jak znajdę jakiś solidny materiał to dam znać ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie