x-paweu Napisano 11 Listopad 2012 Autor Napisano 11 Listopad 2012 Witam wszystkich.Proszę o identyfikację dokumentów.Chodzi mi raczej o rodzaj nie o tłumaczenie.
x-paweu Napisano 11 Listopad 2012 Autor Napisano 11 Listopad 2012 Na jednym z nich są widoczne 2 nazwiska:Otto Tiedtke oraz Paul Mikosch.Nie wiem co to za papiery,a osoba która mi je przetłumaczy przyjedzie do mnie dopiero za 2 miesiące.Może da się jakoś odnaleźć rodzinę tych osób?Nie wiem czy jest sens i czy to łatwa sprawa.
Grzesio Napisano 12 Listopad 2012 Napisano 12 Listopad 2012 \"Chyba legitymacja - Hitler Jugend."Dokładniej jest to legitymacja Hitlerjunge uprawnionego do noszenia Paska Tradycji".Był to taki srebrny paseczek naszywany na dolną część trójkątnej odznaki Obergebietu/Gebietu noszonej na lewym ramieniu, oznaczający - o ile pamiętam - że delikwent był członkiem HJ przed 1933 rokiem.
maro20 Napisano 12 Listopad 2012 Napisano 12 Listopad 2012 ten pierwszy kwit to poswiadczenie skierowania na kwaterę i przysługującym zaopatrzeniem
Pytanie
x-paweu
Witam wszystkich.
Proszę o identyfikację dokumentów.
Chodzi mi raczej o rodzaj nie o tłumaczenie.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.