fuks_ag Napisano 6 Listopad 2012 Autor Share Napisano 6 Listopad 2012 Witam,Mam takie oto pytanie co ma wspólnego sygnatura D.R.P z lllrzeszą. Natkną łem się w opisach aukcji dot statywu na allegro. Za wiki to oznaczenie patrii politycznej powojennej. http://m.allegro.pl/przedmiot,statyw-fotograficzny-primus-drp-iii-rzesza,2765229218.htmlI co to za patent tej rzeszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 6 Listopad 2012 Share Napisano 6 Listopad 2012 oznaczenie D.R.P (deutsche Reich Patent) stosowane było chyba w okresie 1919-1945.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Nadwojciech 23:03 06-11-2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks_ag Napisano 6 Listopad 2012 Autor Share Napisano 6 Listopad 2012 To chyba ma związek z wzorem użytkowym rzeszy niemieckiej-drgm-deutsches reichs gebrauchs muster, ale jeszcze nie mogę tego powiązać,Może jakaś sugestia!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 6 Listopad 2012 Share Napisano 6 Listopad 2012 Kol. Sonicksquad, wyjaśnił. DRP - deutche reich paten, (patent rzeszy niemieckiej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 6 Listopad 2012 Share Napisano 6 Listopad 2012 *kol. sonicsquad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks_ag Napisano 7 Listopad 2012 Autor Share Napisano 7 Listopad 2012 Nie wyjaśnił tylko rozwinął skrót!a to mocno niewystarczające (chyba ze dla co poniektórych) Mnie interesuje informacja na temat tych patentów oznaczeń dat. Czy były nabijane też nr patentów czy samo oznaczenie drp było traktowane jako znak towarowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 7 Listopad 2012 Share Napisano 7 Listopad 2012 DRP było tylko oznaczeniem oznaczającym,że rozwiązanie techniczne zastosowane w tym tripodzie podlegało ochronie patentowej. Przy tym oznaczeniu przeważnie jest numer patentu, po którym można dojść do tego, kiedy patent został wydany i opublikowany. Zawęża to wtedy pole poszukiwań jak i datę produkcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 7 Listopad 2012 Share Napisano 7 Listopad 2012 Jeśli się nie mylę, to jest taki sam statyw:http://www.youtube.com/watch?v=Cm8d4OOOxHQNa górze koło napisów jest sygnatura jakaś. Mógłbyś określić co to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 7 Listopad 2012 Share Napisano 7 Listopad 2012 Ok mam. Może ktoś pozna logo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks_ag Napisano 7 Listopad 2012 Autor Share Napisano 7 Listopad 2012 Przwz chwilę myślałem ze wczesne logo meyer-optik ale nie jestem pewien późniejsze logo to napis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.