Owoc Napisano 27 Październik 2012 Autor Napisano 27 Październik 2012 Witam, trafiłlo się takie coś koledze. Stawiam na bączek, miejscówka napoleońska. Szukałem w katalogach czapek, mundurów i polskich i francuskich, nic niestety nie znalazłem. Może być ozdoba do konia? czy złocenie zachowało by się tak 200 lat?
Owoc Napisano 28 Październik 2012 Autor Napisano 28 Październik 2012 cuma, dzięki za pomoc! powoli skłaniam się ku wersji, że jest to nabijka, coraz więcej dowodów na to wskazuje, ale ciągle będe drążył temat. W google po wpisaniu nabijka trochę dało to światła na ten przedmiot. No cóz, nie ustaje w poszukiwaniach :)
cuma Napisano 28 Październik 2012 Napisano 28 Październik 2012 i tak trzymaj Kolego!nie znajdziesz konkretnej odpowiedzi na nurtujący Cię temat, ale czegoś przy okazji" się nauczysz!ja tak robię!pozdro.
Owoc Napisano 27 Październik 2012 Autor Napisano 27 Październik 2012 Witam, trafiłlo się takie coś koledze. Stawiam na bączek, miejscówka napoleońska. Szukałem w katalogach czapek, mundurów i polskich i francuskich, nic niestety nie znalazłem. Może być ozdoba do konia? czy złocenie zachowało by się tak 200 lat?
Owoc Napisano 27 Październik 2012 Autor Napisano 27 Październik 2012 I tył, no nic innego nie mogę skojarzyć jak z czapką :)
Owoc Napisano 27 Październik 2012 Autor Napisano 27 Październik 2012 Tu bliżej, dokładnie widać, że styl bączkowy.
Owoc Napisano 27 Październik 2012 Autor Napisano 27 Październik 2012 Wielkość mniej wiecej jak paczka zapałek.
cuma Napisano 27 Październik 2012 Napisano 27 Październik 2012 a z jakiego metalu to zrobione?wydaje mi się, że jak na bączka, to za masywne będzie.może coś w tym rodzaju?http://www.pasja-eksploracja.pl/forum/inne/element-konskiej-uprzezy/ekspertem nie jestem i za wprowadzenie w błąd od razu z góry przepraszam,ale wydaje mi się, że to może być raczej to.pozdro.
toska Napisano 27 Październik 2012 Napisano 27 Październik 2012 kolego Owoc wpisz w guglaka rozeta i czytaj do woli :)
Owoc Napisano 27 Październik 2012 Autor Napisano 27 Październik 2012 Dzięki za przydatne informacje ! To może jednak być część do końskiej uprzęży, teraz spróbujmy ustalić wiek :) rzeczywiście na bączka jest to strasznie ciężkie.
Pytanie
Owoc
Witam, trafiłlo się takie coś koledze. Stawiam na bączek, miejscówka napoleońska. Szukałem w katalogach czapek, mundurów i polskich i francuskich, nic niestety nie znalazłem. Może być ozdoba do konia? czy złocenie zachowało by się tak 200 lat?
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.