kamilw96 Napisano 27 Październik 2012 Autor Share Napisano 27 Październik 2012 Witam mam do konserwacji ten oto hełm w środku ma samą rdze ale na zewnątrz zostało trochę farby to samo dotyczy magazynka jedna strona posiada ładną farbę ale w środku i drugiej strony rdza.Słyszałem o elektrolizie i piaskowaniu i chemii ale nie wiem który sposób był by najlepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilw96 Napisano 27 Październik 2012 Autor Share Napisano 27 Październik 2012 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilw96 Napisano 27 Październik 2012 Autor Share Napisano 27 Październik 2012 środek jest jaki jest, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilw96 Napisano 27 Październik 2012 Autor Share Napisano 27 Październik 2012 i magazynek tu widoczna farba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 27 Październik 2012 Share Napisano 27 Październik 2012 Natłuść hełm i magazynek olejem do broni (Action7 mój ulubiony). Potem mechanicznie podziałaj szczotką mosiężną na wiertarce. Ważne żeby nie robić tego na sucho...Aha, magazynek ma resztki oksydy a nie farby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech115 Napisano 27 Październik 2012 Share Napisano 27 Październik 2012 Jeśli zastosujesz elektrolizę na hełmie to farba też się rozpuści. Elektroliza jest dobra na takie przedmioty, które są oksydowane, lub mają grudy rdzy i nie da się już uratować farby. Polecam, taki sposób, który podał kolega R51 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech115 Napisano 27 Październik 2012 Share Napisano 27 Październik 2012 http://mauser98k.internetdsl.pl/czyszcz.html Troszkę więcej na temat chemicznego czyszczenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 27 Październik 2012 Share Napisano 27 Październik 2012 Wrzuć do elektrolizy,i tak z wymienionych powłok nie zostanie nic wartego zachowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 27 Październik 2012 Share Napisano 27 Październik 2012 Hełm do szczawia magazynek obojętne. Może być bez kombinacji do wtórnej oxydy.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.