koscisty Napisano 22 Październik 2012 Autor Napisano 22 Październik 2012 Mam ACE250, chodzę od wiosny, do tej pory byłem z 10-15 razy w terenie, może nie dużo, ale czasu brak. Kopię pod stolicą, mam sporą konkurencję, czasem trzeba z godzinę chodzić, zanim się trafi na kawałek pola, gdzie jeszcze nikt nie chodził, albo był, tylko gapą jest. Tereny są znane kopaczom, więc w weekend bywa czasem tłocznie:)Poniżej trochę różnych rzeczy, jak i kompletnego szitu. Oprócz tego było kilka kilogramów różnych metalowych przedmiotów, parę wiader gwoździ, ale wiekszość wyrzucam. Wszystko jest przed czyszczeniem.Pierwsze zdjęcie, wspomniany szit...
excavator Napisano 22 Październik 2012 Napisano 22 Październik 2012 Szkoda, iż nasze forum nie posiada niektórych pożytecznych funkcji takich jak np. urlop; w tym wypadku sprawdziłby się w 100%.
kiler58 Napisano 22 Październik 2012 Napisano 22 Październik 2012 Koscisty mógłbyś dać lepsze foto przedmiotu zaznaczonego czerwonym kółkiem? Bardzo bym prosił. Wiem że to nie dział identyfikacji, ale co to jest?
emes Napisano 22 Październik 2012 Napisano 22 Październik 2012 parę wiader gwoździ, " - z tego co pamiętam,to ace 250 ma dyskryminację,po co sie męczysz z gwoździami?
koscisty Napisano 23 Październik 2012 Autor Napisano 23 Październik 2012 Fajne to forum, jak się najpierw odpisze, a później wklei zdjęcie to sie wszystko kasuje... Pomysłowe. Więc jeszcze raz.Emes - Niestety od wielkości gwoździa zależy, jak ace250 to pokaże, mniejsze pokazuje w innym miejscu na skali, większe w innym, trzeba by dyskryminować ładny kawałek skali, a wtedy niewiele mozna znaleźć. Małe kawałki metalu olewam, bo juz sie nauczyłem, ale przy większych kawałkach wskazuje monetę i wypada użyc szpadla. Kiler58 - wieczorem zrobię, choć nie mam obiektywu makro, więc wiele sie nie spodziewaj. Jak dla mnie to jakiś kolczyk, lub inna ozdoba. Z cyganami mi się kojarzy.Jako, że jestem nowy, moje posty musi ktoś tam akceptować, więc nowe zdjęcia będą pojawiały się od czasu do czasu. Bedzie jeszcze troche złomu i cos bardziej wartościowego. Teraz kilka guzików, ten z kotwicą i siekierą, to jak znalazłem na innych stronach - guzik rosyjskich kolejarzy. Rosja carska. Reszta wiadomo. Guzik PKP - pierwszy guzik jaki znalazłem, najciekawsze jest to, że ojciec całe życie na koleji przepracował, troche o koleji wiem, no i mam mnóstwo kolejarskich rzeczy w domu. Ale to temat na inną bajkę...
koscisty Napisano 23 Październik 2012 Autor Napisano 23 Październik 2012 Kulki szrapnelowe, znajdowane w sumie wszędzie.
koscisty Napisano 23 Październik 2012 Autor Napisano 23 Październik 2012 Plomby - taka sama zaraza jak kulki...
koscisty Napisano 23 Październik 2012 Autor Napisano 23 Październik 2012 Kula fi 50, z początku myślałem, że armatnia, ale pogrzebałem trochę i o takim wymiarze kul armatnich nie znalazłem. Brak szwu.
koscisty Napisano 23 Październik 2012 Autor Napisano 23 Październik 2012 Srodkowy wisior to chyba aluminium, bo się świeci i jest miekkie.
koscisty Napisano 23 Październik 2012 Autor Napisano 23 Październik 2012 Kopiejki, przełom 1800/1900,Po kulkach i plombach - trzecie miejsce w ilości występowania.
koscisty Napisano 23 Październik 2012 Autor Napisano 23 Październik 2012 Najstarszy grosz, z tyłu orzeł z dwiema głowami.
koscisty Napisano 23 Październik 2012 Autor Napisano 23 Październik 2012 Ostatni wykopek, pójdzie na ID, bo przegrzebałem parę stron i nic takiego nie znalazłem.
koscisty Napisano 23 Październik 2012 Autor Napisano 23 Październik 2012 No i najbardziej wartościowe do tej pory, nie jest to glęboki stempel, ale zawsze coś.
koscisty Napisano 23 Październik 2012 Autor Napisano 23 Październik 2012 To narazie tyle, jeszcze przejdę się parę razy. A w zimę czyszczenie, elektroliza...
emes Napisano 23 Październik 2012 Napisano 23 Październik 2012 Monetka fajna,spróbuj może podczyścić teraz i wrzuć fotkę,pozdr
koscisty Napisano 23 Październik 2012 Autor Napisano 23 Październik 2012 Czasu niestety brak, w drugiej połowie zimy za czyszczenie mam się zamiar wziąć.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.