jasielniki Napisano 21 Październik 2012 Autor Napisano 21 Październik 2012 Witam ! Koledzy czy posiadacie wiedzę co to za klamra i jaką jednostkę wojskową reprezentuje. Dodam jeszcze że jest do niej orginalny pas a właściciel tego zestawu dostał go 10 lat temu od dziadka Niemca który ponoć walczył pod Moskwą.
ktos451 Napisano 21 Październik 2012 Napisano 21 Październik 2012 Klamra DRK wprowadzona w 1912 roku - bodajże drugi model klamry DRK
jasielniki Napisano 22 Październik 2012 Autor Napisano 22 Październik 2012 Dzięki za odpowiedz, dodaję rewers i mam jeszcze pytanie czy jest to wartościowa pamiątka.
szwejk4 Napisano 22 Październik 2012 Napisano 22 Październik 2012 A jak sądzisz dla mnie wszystkie moje fanty są wartościowe a jak chcesz mieć pewność to daj na alle pozdro.
jasielniki Napisano 22 Październik 2012 Autor Napisano 22 Październik 2012 szwejku 4 ta klamra z pasem nie jest w moim posiadaniu chcę tylko pomóc facetowi który jest właścicielem tego zestawu a ponieważ to żulik to nie ma możliwości dowiedzieć się co posiada pozdro!
Pytanie
jasielniki
Witam ! Koledzy czy posiadacie wiedzę co to za klamra i jaką jednostkę wojskową reprezentuje. Dodam jeszcze że jest do niej orginalny pas a właściciel tego zestawu dostał go 10 lat temu od dziadka Niemca który ponoć walczył pod Moskwą.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.