Lancer Napisano 20 Październik 2012 Autor Napisano 20 Październik 2012 Witam, znalazłem szczątki niemieckiego myśliwca bf 109 (nie wiem jaka wersja) są zegary i inne charakterystyczne części, moje pytanie brzmi czy można gdzieś doszukać się informacji z jakiej jednostki był samolot, kto pilotował itd? samolot został znaleziony na śląsku nieopodal Rybnika, w gminie Chwałowice, jeśli ktoś może pomóc będę wdzięczny.
Lancer Napisano 20 Październik 2012 Autor Napisano 20 Październik 2012 Erwin nie obawiam się tego że ktoś przyjedzie tu kopać, ponieważ szczątki znalazłem lata temu i miałem już dużo czasu żeby dokładnie przekopać calutki teren, więc nie boje się wskazać nawet dokładnego miejsca upadku myśliwca:) ponawiam prośbę o pomoc, może ktoś wie gdzie szukać w jakich dokumentach, śladu o rozbitym myśliwcu.
erwin1 Napisano 20 Październik 2012 Napisano 20 Październik 2012 Masz jakieś tabliczki znamionowe? Jeśli tak to musisz umieścić tutaj jakiś zdjęcie takowych a jedynym człowiekiem który może ci pomóc w identyfikacji jest Woodhaven dobrze tu znany ekspert od wszystkiego co lata ;-))!!
Lancer Napisano 20 Październik 2012 Autor Napisano 20 Październik 2012 Najciekawsze elementy, proszę o identyfikację
Lancer Napisano 20 Październik 2012 Autor Napisano 20 Październik 2012 element pedału steru kierunku?
Lancer Napisano 20 Październik 2012 Autor Napisano 20 Październik 2012 element pedału steru kierunku 2?
Woodhaven Napisano 20 Październik 2012 Napisano 20 Październik 2012 ID tych czesi było już robione na innym forum
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.