ktos451 Napisano 18 Październik 2012 Napisano 18 Październik 2012 i podaj średnicę - bo mam dwa wytypowane (może któryś się trafi;)
kruzer Napisano 18 Październik 2012 Autor Napisano 18 Październik 2012 śr. 24 mil.mocno wytarty.wyczyściłem stalką.
ktos451 Napisano 18 Październik 2012 Napisano 18 Październik 2012 Mądra książka mówi mi tylko, że z okresu pierwszej wojny (na pewno z oddziałów polskich - ale której armii?) - może ktoś mądrzejszy się odezwie.
tyfus Napisano 18 Październik 2012 Napisano 18 Październik 2012 może ... ?cyt. :Do tej grupy należy zaliczyć guziki z numerami pułków, guziki z orłem na tarczy amazonek nie będące produktami rosyjskimi, guziki z orłem bez korony, guziki z orłem o charakterystycznym rysunku zbliżonym do wzoru 17, guziki artylerii z lufami armatnimi i płonącym granatem, oraz guziki dla służb medycznych produkcji polskiej.Produkty austriackie oznaczone są: “A.U.”, “H.U.W.” lub nie posiadają oznaczeń ..." itdhttp://wolf.pl/guziki.html#A1
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.