HD1940 Napisano 16 Październik 2012 Autor Napisano 16 Październik 2012 Poszukuję wszelkich zdjęć pokazujących pojazdy używane w 126 Infanteriedivision ( http://www.balsi.de/Weltkrieg/Einheiten/Infanteriedivisionen/126-ID-Startseite.htm ). Ponieważ chcę przybrać remontowany właśnie motocykl Zundapp KS 750 w barwy tej jednostki, szukam ilustracji obrazujących sposób oznaczania dywizji na jej sprzęcie. Jeśli ktoś ma jakiekolwiek fotki, na których widać oznaczenia jak w linku powyżej proszę o udostępnienie (absolutnie nie do celów komercyjnych). Motocykl, o którym piszę został kupiony w Kownie, gdzie właśnie ta jednostka stacjonowała i kończyła swój szlak bojowy.
Pepsi_Srepsi Napisano 16 Październik 2012 Napisano 16 Październik 2012 Witam,Nie wiem czy kolega miał styczność z tą stroną, ale wolę podać.http://www.manns-world.de/126ste/literatur.htmlLiteratura związana z interesującą jednostką. Znajdują się tam ponadto nazwy archiwalnych zbiorów filmowych, może w nich być jakiś urywek ukazujący to co Kolegę interesuje. Ponadto proponuję zadać zapytanie na zagranicznym forum np WH Awards, gdyż jest duża szansa, że któryś z tysięcy użytkowników ma coś interesującego na ww. temat. PozdrawiamPS. Jakby można było dostać potem zdjęcia Twojego cuda to bym był bardzo wdzięczny.
HD1940 Napisano 16 Październik 2012 Autor Napisano 16 Październik 2012 W momencie kupna wyglądał tak. Teraz jest w proszku i nie bardzo jest co pokazać. Dzięki za odzew. Stronę widziałem, ale problemem jest bariera językowa, dla tego szukam informacji w kraju.
Pepsi_Srepsi Napisano 16 Październik 2012 Napisano 16 Październik 2012 Witam,Wrzucę jutro zapytanie na wymienione przeze mnie forum i postaram się pomóc, jak by coś było to dam Koledze znać.Pozdrawiam
HD1940 Napisano 17 Październik 2012 Autor Napisano 17 Październik 2012 Czekam cierpliwie i z góry dziękuję za zainteresowanie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.