maniek011 Napisano 15 Październik 2012 Autor Napisano 15 Październik 2012 Witam proszę o ewentualną identyfikację pozostałości prawdopodobnie od czołgu, jak widać na jednym ze zdjęć ktoś poprzecinał elementy pocisku więc amunicja musiała być w pobliżu lub wewnątrz czołgu.
maniek011 Napisano 15 Październik 2012 Autor Napisano 15 Październik 2012 dzięki za szybką odpowiedź te pozostałości ktoś wywiózł na złom kilkanaście kilometrów od studzianek
konrad0606 Napisano 15 Październik 2012 Napisano 15 Październik 2012 Fajny złom...trzeba przynajmniej częsc uratować przed hutą!
tyfus Napisano 15 Październik 2012 Napisano 15 Październik 2012 po co wrzeszczysz ? czy wątek ma wylądować w Dołku ?
gudek82 Napisano 15 Październik 2012 Napisano 15 Październik 2012 Maniek jak żeś wydedukował, że amunicja była obok lub wewnątrz tanka ?, destrukt dna łuchy przecięty dlatego że w większości skupów złomu nie chcą przyjmować nawet pustych skorup. Poza tym po zapale wygląda mi na niemiecki destrukt, a złom czołgowy jak widać radziecki T-34/85, z tego co słyszałem zdeponowany we wsi niegdyś królewskiej która należała do rodziny Ożarowskich, zgadza się ;)
michal3219 Napisano 15 Październik 2012 Napisano 15 Październik 2012 Swoją drogą co to dokładnie za dno - od jakiej łuski. Podpinam się po temacik bo ostatnio kilka takich znalazłem przy okopach. Średnica z kołnierzem 125 mm. Bez kołnierza 115mm.
Pytanie
maniek011
Witam proszę o ewentualną identyfikację pozostałości prawdopodobnie od czołgu, jak widać na jednym ze zdjęć ktoś poprzecinał elementy pocisku więc amunicja musiała być w pobliżu lub wewnątrz czołgu.
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.