Skocz do zawartości

Stare Miasto - Plac Krasińskich 1944/2012

Piett

Rekomendowane odpowiedzi

Brałem udział w chyba najlepszej inscenizacji PW w roku 2007 i w następnym i pod Cytadelą i pałacykiem, ale to co zobaczyłem na filmiku z linka to raczej ... stylizacja na temat i dośc lajtowa adaptacja, tym dziwniejsza, że częśc uczestników to weterani" inscenizacji wymienionych przeze mnie, wcześniej. Wbiegający umundurowani na wrześniowo chłopcy i zajmujący pozycje" to już raczej facecja. Jakoś teraz lepsze inscenizacje Powstania Warszawskiego powstają poza stolicą. Obawiam się czy takie popierdółki" to nie jakiś trend w polskiej rekonstrukcji, wszelkiej maści rajdy karabanowa, Krojanty, Market-Garden w żwirowni, mnożą się jak grzyby pleśniaki.

heheh Duńczyk Ubiegłeś mnie.. mam podobne odczucia..
jak dla mnie najwieksze wrażnie zrobiła rekonstrukcja na Wileńskiej....
ta taka troche chińska kopia tamtej.. jednak sceneria to 50% sukcesu. a tu taki rzymski cyrk.... ludzie w koło i wspólczesne budynki :D
ale to oczywiście tylko moje zdanie

A pamiętacie znakomity reportaż jaki z tej inscenziacji zrealizowała TV Trwam???? albo TVN?
Pozostała w pamięci jej uczestników jak najlepsza mimo upływu lat.

Ale z drugiej strony popatrzecie np. gdzie była publika??? Daleko, a wiekszość nie widziała głównych wydarzeń na ulicy!!!

P.S. Natomiast w flmie Okejosa polecam moment 9:38 !!!!
Upsssssssssss..... strzelić koledze w bramie nad uchem.... mocne :-(

Irku !!!! Um Gottes Willen !!!! Toc większośc zaglądających na to forum, kiedy rozgrywały się wydarzenia z Twojego linku, była oseskami !!! To była era jeszcze grubo przed dinozaurami ;) Dla uczestników tej inscenizacji w Darłowie budują Dom Rekonstruktora Emeryta ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie