Mechoptyk Napisano 18 Wrzesień 2012 Autor Napisano 18 Wrzesień 2012 Witam!Pytanie moje jest takie: gdzie mogę znaleźć materiały na temat polskiej amunicji artyleryjskiej z okresu 1918 - 1939. Pomocne będą tytuły publikacji - dotrzeć do nich mogę samodzielnie. No chyba, że jakaś dobra dusza posiada skany takowych to chętnie przyjmę, ba nawet konto ftp jakieś zorganizuję...
Gebhardt Napisano 18 Wrzesień 2012 Napisano 18 Wrzesień 2012 Zaczalbym od srony internetowej CBW na ktorej znajdziesz rosnacy zbior udostepnionych pelnych instrukcji i warunkow technicznych. Jezeli instrukcje o broni artyleryjskiej i amunicji jeszcze tam nie ma to mozna sadzic ze z czasem tam beda.
Norberet Napisano 18 Wrzesień 2012 Napisano 18 Wrzesień 2012 Kolego napisz na Priva interesuję się artylerią i cosik tam mam:), chętnie się podziele, albo wymienie.
Blitzkrieg Napisano 18 Wrzesień 2012 Napisano 18 Wrzesień 2012 'Album do wykazu nazw amunicji'- POLECAM. Wygogluj, powinno być na jakimś serwerze. Jeśli nie znajdziesz pisz na PW.
danielw4 Napisano 20 Wrzesień 2012 Napisano 20 Wrzesień 2012 zapytaj na forum artyleryjskim.Tam powinni Ci pomóc
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.