wasik Napisano 16 Wrzesień 2012 Autor Napisano 16 Wrzesień 2012 Witam. Wiem że porcelanka pochodzi z browaru Gdańsk-Wrzeszcz, ale prosiłbym o wyjaśnienie w jakich latach były one używane.Zdjęcie jest zapożyczone z google ale znalazłem identyczną.Dziękuję z gury za wszystkie podpowiedzi
wasik Napisano 16 Wrzesień 2012 Autor Napisano 16 Wrzesień 2012 Witam. Wiem że porcelanka pochodzi z browaru Gdańsk-Wrzeszcz, ale prosiłbym o wyjaśnienie w jakich latach były one używane.Zdjęcie jest zapożyczone z google ale znalazłem identyczną.Dziękuję z gury za wszystkie podpowiedzi
SPoskier Napisano 16 Wrzesień 2012 Napisano 16 Wrzesień 2012 przedwojenna, pewnie lata 30-te Browar Gdańsk Wrzeszcze - Kuźniczki /Kleinhammer/ http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2f/Gda%C5%84sk_Wrzeszcz_-_dawny_browar_%288%29.JPG
Pytanie
wasik
Witam. Wiem że porcelanka pochodzi z browaru Gdańsk-Wrzeszcz, ale prosiłbym o wyjaśnienie w jakich latach były one używane.
Zdjęcie jest zapożyczone z google ale znalazłem identyczną.
Dziękuję z gury za wszystkie podpowiedzi
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.