Ostoja Napisano 6 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2012 WitamPomysł grupy Sabaton powielają BiałorusiniZespół PD SS Totenkopf nagrał piosenkę o bitwie pod Grunwaldem. Muzyka niestety bardzo trudna w odbiorze bo to black metal. Mnie interesowałyby slowa tej piosenki, czy na pewno śpiewają o Grunwaldzie tak jak to znamy z literatury.http://www.youtube.com/watch?v=ngPuYRTwONkNawiasem mówiąc,żeby białoruski zespół nazwał się tak jak się nazwał to kuriozalne - toż to SS Totenkopf dopuściło sie na wschodzie tylu okrucieństw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Einherjer Napisano 7 Wrzesień 2012 Share Napisano 7 Wrzesień 2012 Dokładniej nazywa się ten gatunek pagan metal lub ns black metal.Zazwyczaj grają go niezrównoważeni goście którzy nie mogli się zdecydować czy pozostać przy skinheadach czy black metalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cuma Napisano 8 Wrzesień 2012 Share Napisano 8 Wrzesień 2012 przesłuchałem parokrotnieza którymś razem, z zamkniętymi oczamii zaręczam Ci Ostoja, słychać tu wszystko!i trzask łamanych kopii,szczęk mieczy i rozpruwanych zbroi,krzyki rannych i modlitwę konających.i rżenie koni też momentami!może dlatego,że bujną mam wyobrazniębiałoruskiego nie znam, na tej muzyce-wcaledla mnie to jest bitwa pod Grunwaldem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.