Witam serdecznie! Mam prośbę o identyfikację tego czegoś" ze zdjęcia. Znalezione na złomie , prawie kompletne i na pierwszy rzut oka to laweta z Flaka 18 czyli słynnej acht coma acht" ,ale...inne błotniki , inny system hamulcowy, i ten stan jakby wyprodukowane całkiem niedawno np. lata 70 -te. Może ktoś z Was wie kto robił i czemu służyły takie podróby" lawety słynnego działa? Przeszukałem większość dostępnych zdjęć i publikacji wojsk naszych bratnich armii, i nic podobnego nie widziałem. Nie chcę nic sugerować ale ze względu na podobieństwo choćby piast do np Skody RTO pachnie mi to dawną Czechosłowacją? No i niekoniecznie musiało toto być lawetą armatnią, równie dobrze mogło służyć jako np. Reflektor. radar. jakiś agregat??? No i jeszcze na koniec informacja ,że brak jakichkolwiek tabliczek i bić odbiorów także pełne
o name" Pozdrawiam ! Lokfan
Pytanie
lokfan
Witam serdecznie!
Mam prośbę o identyfikację tego czegoś" ze zdjęcia. Znalezione na złomie , prawie kompletne i na pierwszy rzut oka to laweta z Flaka 18 czyli słynnej acht coma acht" ,ale...inne błotniki , inny system hamulcowy, i ten stan jakby wyprodukowane całkiem niedawno np. lata 70 -te.
Może ktoś z Was wie kto robił i czemu służyły takie podróby" lawety słynnego działa? Przeszukałem większość dostępnych zdjęć i publikacji wojsk naszych bratnich armii, i nic podobnego nie widziałem. Nie chcę nic sugerować ale ze względu na podobieństwo choćby piast do np Skody RTO pachnie mi to dawną Czechosłowacją? No i niekoniecznie musiało toto być lawetą armatnią, równie dobrze mogło służyć jako np. Reflektor. radar. jakiś agregat???
No i jeszcze na koniec informacja ,że brak jakichkolwiek tabliczek i bić odbiorów także pełne o name"
Pozdrawiam !
Lokfan
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.