DiziQ Napisano 2 Wrzesień 2012 Autor Napisano 2 Wrzesień 2012 Witam. Sąsiad pochwalił się taką skrzynką z 1915 roku i kawałkiem radiostacji. Znalazłem też u niego wykrywaczem prawdopodobnie podstawę od moździerza. Poproszę kolegów o id tych rzeczy.
DiziQ Napisano 2 Wrzesień 2012 Autor Napisano 2 Wrzesień 2012 Znajdka nie jest u mnie, zdjęcia zapodam w tygodniu.
DiziQ Napisano 2 Wrzesień 2012 Autor Napisano 2 Wrzesień 2012 Znajdka nie jest u mnie, zdjęcia zapodam w tygodniu.
DiziQ Napisano 2 Wrzesień 2012 Autor Napisano 2 Wrzesień 2012 Witam. Sąsiad pochwalił się taką skrzynką z 1915 roku i kawałkiem radiostacji. Znalazłem też u niego wykrywaczem prawdopodobnie podstawę od moździerza. Poproszę kolegów o id tych rzeczy.
DiziQ Napisano 2 Wrzesień 2012 Autor Napisano 2 Wrzesień 2012 Tył radiostacji. Z góry dziękuję za pomoc.
piotrek vickers Napisano 2 Wrzesień 2012 Napisano 2 Wrzesień 2012 Ta podstawa nie jest przypadkiem składana łopatą?
steell Napisano 2 Wrzesień 2012 Napisano 2 Wrzesień 2012 pierwszo wojenna skrzynia na granaty ręczne zwane w czasie późniejszym tłuczkami do ziemniaków :)Podobna skrzyneczka na pozycjach tureckich z podobnego okresuhttp://www.moesslang.net/tukettspitze_fundstuecke.htm
steell Napisano 2 Wrzesień 2012 Napisano 2 Wrzesień 2012 Korekta, nie pozycje tureckie, reszta sie zgadza.
DiziQ Napisano 2 Wrzesień 2012 Autor Napisano 2 Wrzesień 2012 Dzięki panowie. Niestety nie jest to łopata ani motyka, choć sam miałem takie pierwsze skojarzenia. Grubość blachy około 0,5 cm waga około 1,5 kg, a zamocowanie zawiasu na górze wygięcia.
Pytanie
DiziQ
Witam. Sąsiad pochwalił się taką skrzynką z 1915 roku i kawałkiem radiostacji. Znalazłem też u niego wykrywaczem prawdopodobnie podstawę od moździerza. Poproszę kolegów o id tych rzeczy.
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.