owieczka Napisano 1 Wrzesień 2012 Autor Napisano 1 Wrzesień 2012 Czy jest to część broni lub zamka a jak tak to jakiego?
ERWIN Napisano 2 Wrzesień 2012 Napisano 2 Wrzesień 2012 To są szczątki komory zamkowej od jakiegoś pruskiego karabinu iglicowego z lat 50/60 XIX wieku.
owieczka Napisano 1 Wrzesień 2012 Autor Napisano 1 Wrzesień 2012 Przeprasza ale wyciągnięty neodymem i drewno w środku strasznie mokre a nie chce na silę wyciągać żeby coś nie pękło jutro postaram sie dać lepsze fotki jak usune drewniany element:)
owieczka Napisano 2 Wrzesień 2012 Autor Napisano 2 Wrzesień 2012 Zgadzało by się obok rzeki są pruskie koszary.
owieczka Napisano 1 Wrzesień 2012 Autor Napisano 1 Wrzesień 2012 Czy jest to część broni lub zamka a jak tak to jakiego?
owieczka Napisano 5 Wrzesień 2012 Autor Napisano 5 Wrzesień 2012 A więc wybrałem się do pewnego muzeum i pokazałem swoje znalezisko i okazało się że to komora zamkowa do karabinu Dreyse 1841 lub późniejszy z niewielkimi przeróbkami 1862 dziwnie z ucięta lub wykręconą lufą jak coś źle napisałem to proszę poprawić.Pozdrawiam:)
Krychus Napisano 2 Wrzesień 2012 Napisano 2 Wrzesień 2012 1. Być może jest to cześć jakiegoś pm-a, rkm-u? Niekoniecznie kb/kbk... 2. ... o ile to w ogóle jest częścią od broni. K.
Pytanie
owieczka
Czy jest to część broni lub zamka a jak tak to jakiego?
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.