gersemi Napisano 1 Wrzesień 2012 Autor Napisano 1 Wrzesień 2012 znalazłem 2 sztuki,co to może być trochę przypomina pocisk ??
soldau Napisano 8 Wrzesień 2012 Napisano 8 Wrzesień 2012 jeszcze sam rdzeń od tego pocisku, miałem go od lat w garażu ale dopiero teraz skojarzyłem go z tym pociskiem a to dzięki tym przekrojom . Wymiary się zgadzają i twardy jak cholera :)
gersemi Napisano 1 Wrzesień 2012 Autor Napisano 1 Wrzesień 2012 znalazłem 2 sztuki,co to może być trochę przypomina pocisk ??
bjar_1 Napisano 1 Wrzesień 2012 Napisano 1 Wrzesień 2012 Jakiś ppanc. uderzeniowy - czepiec zleciał i odsłonił twardy rdzeń.
soldau Napisano 7 Wrzesień 2012 Napisano 7 Wrzesień 2012 część na której jest pierścień wiodący jest aluminiowa
psychotata Napisano 9 Wrzesień 2012 Napisano 9 Wrzesień 2012 twardy, twardy bo to wolfram. Też używam takiego, jako 'pobijaka', płytki do toczenia nawet nie mają z nim szans :D
Voucur Napisano 9 Wrzesień 2012 Napisano 9 Wrzesień 2012 Nie wolfram, tylko węglik wolframu. Na skanie instrukcji który wrzucił Ave Danzig (Handbuch der Fluzgeugbordwaffenmunition 1935 - 1945") jak wół widać nawet napisane Wolfram - Karbid".Na pobijak się nadaje, ale do czasu. Twardy, lecz kruchy.
Pytanie
gersemi
znalazłem 2 sztuki,co to może być trochę przypomina pocisk ??
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.