Skocz do zawartości

Którą cewke do Ace250???

horche

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czesc. Z NELow najlepiej wypada tu cewka typu Hunter (12,5 x 8,5 o ile sie nie myle), Tornado to juz tylko wieksza waga. Co do DeTechow nie mialem okazji probowac, zasieg wiekszy na pewno, ale znajac te cewki - waga tez.

SEF - Symmetrical Electromegnetic Field - symetryczne pole elektromagnetyczne. To nazwa jakby to powiedzec technologii wykonania i dzialania cewki DD o ksztalcie skrzydel motylich (Butterfly coil).

GZD, K.
Napisano
testowałem cewke Dtech strasznie ciezka,gorzej sie namieza-szalu nie ma.Raczej sprzedaj kanarka dorzuc 600 zl i masz lepszy inny sprzet,to jest tylko moje zdanie.
Napisano
Sprzedajesz kanara - 700
Dokładasz koszt cewki - 600

Za 1300 kupujesz wykrywę z lepszymi zasięgami, a co ważniejsze, z większymi możliwościami operacyjnymi od kanara.
Napisano
doszedłem do takiego samego wniosku jak koledzy, też na początku chciałem uzbroić swojego kanara( też mam 250) w lepszą cewkę ale stwierdziłem po podobnym oszacowaniu ze lepiej kupić inny sprzęt...
i tu pytanie: myślę cały czas o rutusach (argo/proxima), myślicie że znajdzie się coś lepszego w tym przedziale cenowym na drobnicę i żeby godnie zastąpiło naszego ukochanego kanarka :P ?
pozdrawiam
Napisano
Podpinam się pod temat kolegi horche :).Też rozmyślam nad kupnem czegoś po ACE 250 . Cewki nie chcę dokupić , ponieważ z opini użytkowników słyszałem , że jest ciężka , a zasięgi na monetki to +3/4cm od standartowej cewki.Także myślę nad RUTUSEM proximą.Chciałbym aby zastąpić godnie ace 250 , chcę także , żeby menu było w miarę proste i łatwo byłoby można zacząć poszukiwania , a nie bawić się w dostrajanie gruntu przez kilkanaście minut.Dlatego chcę zaznaczyć , że obawiam się RUTUSA PROXIMY . Zależy mi na drobnicy , a także na czymś ciekawszym-poczynając od depozytu kończąc na ciekawej militarce (hełm :P ).Pozdrawiam D!
Napisano
I tak właśnie zrobię. Przeskocze szczebelek wyżej i kupie euroace 350. Mocniejszy i cewka DD ;) Do tego dokładniejszy na monetki, bo wieksza czestotliwosc. Dziekuje wszyskim za rady...bardzo pomogły. Pozdrawiam.
czuwaj
Napisano
Bez sensu. Euro Ace to dalej tylko kanar...

Za 1300 kupisz dobry sprzęt, niekoniecznie polecanego jak leci RUTUSa. Euro Ace to tylko podrasowany kanar, więc jego zakup zupełnie mija się z celem.
Napisano
Damex111 Rutusa Proximy nie musisz obawiac sie ani troche, menu, wszystkie ustawienia sa bardzo proste, a po kilku-nastu ;) wypadach sprzet bedziesz mial osluchany idealnie. Jednak nie powiem, bo mimo tego, ze proxe posiadam kilka miesiecy ciagle dowiaduje sie czegos nowego na jej temat.
Napisano
nie mialem osobiscie ace 250 ale na ace 150 bardzo milo spedzalo sie czas, i zasiegi i dyskiminacja spoko, dawno temu sprzedalem ace 150 i pol roku temu kupilem ace 350 (euro ace) i jestem mile zaskoczony efektami 20 pfening srebrne z 32cm dokladnie mierzone :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie