test_m4a1 Napisano 1 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2012 WitamMyslę nad wyjazdem na kopanie do Niemiec, konkretnie do landu Brandenburgia, 50km od Berlina. Macie koledzy jakieś doświadczenia? jak jest z prawem, leśnikami, policją etc? Próbowałem poszukiac informacji na googlach ale niestety nic takiego nie znalazłem.pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=678838#1145585 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 Każdy land ma swoje odmienne mini-prawo". Ja np. jestem gościem bardzo często przebywającym w landzie Niedersachsen. Nie szukałem tam jeszcze, bo:- większość las prywatnych, także poszukiwania w lesie zabronione - nie ma jakichś limitów głębokości", ogólnie to, co wyciągniesz z ziemi należy do państwa, czy to do 30cm, czy powyżej- polizei nie ignoruje żadnego telefonu- polizei reaguje na każdy telefon 3 razy szybciej jak nasza- nie idzie się dogadać z policją, tym bardziej jak zobaczą, że Polak- ludność niemiecka niczym przysłowiowa gapa" (ot, patrz, jak się trafiło :)) ) obserwuje wszystko przy 360 stopniach 24/7/365(366) i w związku z tym - telefony pod wiadomy adres...Prawdę mówiąc w tych sprawach w moim landzie jest gorzej jak u nas, ale każdy land ma podobno jakiś tam punkt informacji i się można ładnie dopytać i poznać wszystkie zasady :) K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.