predi888 Napisano 30 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2012 Panowie,sporo się naczytałem( ygrys"),naoglądałem filmów/dokumentów/książek w których opisywano (i wciąż się uważa) za najlepszy czołg(średni(?) II wojny światowej.Czy możecie polecić jakąś (nie propagandową) lekturę",film,dokument,relację ,cokolwiek w czym będzie w sposób obiektywistyczny przedstawiona sylwetka czołgu t-34,jego starcia z czołgami niemieckimi,amerykańskimi,opinie załóg itp. Może jakaś dyskusja wyjdzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 30 Lipiec 2012 Share Napisano 30 Lipiec 2012 Pytania pomocnicze:- poza ygryskami" co czytałeś?- co chciałbyś porównać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 30 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2012 - poza ygryskami" co czytałeś?- co chciałbyś porównać?-poza kilkoma artykułami z sieci(m.in art. Andrzeja Kińskiego)-nic (dlatego pytam)-porównać propagandę" wspaniałego silnika,pancerza,armaty(zwłaszcza 85mm) itp z prawdą,jak naprawdę o" wyglądało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeszekS Napisano 30 Lipiec 2012 Share Napisano 30 Lipiec 2012 Np. Technika Wojskowa Historia nr 4/2012 - art. o T-34-85, było trochę o T-34 w tym i podobnych czasopismach. Były też monografie w języku polskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidi Napisano 31 Lipiec 2012 Share Napisano 31 Lipiec 2012 masz tu w miarę obiektywny film z Discovery http://www.youtube.com/watch?v=VIZ-gZ9M9E0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 2 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2012 sidi -o właśnie takiej ,wciąż żyjącej propagandzie mówię,ez wad i .uj"Żadnych mądrych porównań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 2 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2012 sorrki,filmy mi się pomyliły,myślałem że to seria pierwsza dzieciątka -czołgi" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.